Kålwraps med grøntsagsfyld og røget laks

Det er blevet ret populært at wrappe ikke i tortillaer, men i kålblade. Kålwraps er et let og velsmagende alternativ, som tillige er hurtigt at tilberede – og helt uden hurtige kulhydrater. Samtidig kan man få tømt grøntsagsskuffen for rester.

Anledningen her var, at der i ugens kasse fra Aarstiderne var et såkaldt coolwrap, som er et kål, der er fladt og med store blade, perfekte til at rulle eller wrappe i. Men du kan sagtens bruge fx hvidkål, spidskål eller andet kål med store blade i stedet for.

Jeg serverede rullerne med en gang hummus.

Opskrift – kålwraps med grøntsagsfyld

Aftensmad til 2 personer – kål giver både arbejde til tyggemuskulaturen og mæthed i maven.
Tidsforbrug: 20 minutter
Sværhedsgrad: enkel
Ingredienser:

  • 1 coolwrap, spidskål eller hvidkål
  • 100 g røget laks
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 mango
  • 1/2 agurk
  • 1 stor tomat
  • Olivenolie
  • Salt, peber

Tag 6 flotte blade fra kålen og læg til side. Klargør grøntsagerne: Snit ca. halvdelen af resten af kålen fint. Hak hvidløg og rødløg fint. Skær mango, agurk og tomat i mundrette bidder.

Varm olien i en pande, sauter hvidløg og rødløg, uden at det tager farve. Tilsæt kål og vend rundt. Når kålen falder sammen, tilsættes resten af grøntsagerne. Varmes igennem i fem minutter.

Imens koger du en kande vand, som hældes i en skål. Heri lægges kålbladene – de skal nok holdes lidt nede, så de alle får godt med varmt vand i et par minutter. Så er de lettere både at rulle og fordøje. Fordel lidt røget laks og grøntsagsblanding på hvert blad og rul sammen. Klar til servering.

Kan evt. serveres med en gang hummus lavet af en dåse kikærter, der blendes med et finthakket hvidløg, spidskommen, citronsaft, salt, peber og lidt olie.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*