Kamo kamo squash med feta og grønkål

Kamo kamo squash? Ja, hvad er nu det for noget? Ud over at den var i kassen fra Aarstiderne for nogle uger siden og lå der og stirrede på mig? Den ligner nærmest et fejlfarvet hokkaido græskar udenpå, helt mørkegrøn. Men halverer man den, ligner den et rigtigt hokkaido både i farve og smag. Kamo kamo squash stammer fra New Zealand, men inden du får et bommesislag over transport og CO2-aftryk, så var mit kamo kamo squash altså produceret i Danmark og dermed pæredansk.

Det ligner et helt almindeligt hokkaido indeni. Og du anvender det også på akkurat samme måde. Det vil sige, at du kan stege, bage, koge og mose det. Jeg har tjekket lidt forskellige new zealandske hjemmesider for at blive klogere på “den fejlfarvede hokkaido”. Efter sigende har squash/græskarret været en vigtig del af maoriernes kost.

I kassen fra Aarstiderne var der også rød grønkål. Den skæggede mente, at det var en ret ulogisk betegnelse, men man kunne jo heller ikke kalde den for rødkål, for det var den jo et ikke. Nå, men jeg kunne jo lige så samle anormaliteterne i et enkelt måltid. Det blev så dette tilbehør bestående af stegt kamo kamo squash med rød grønkål, peberfrugt, blåbær og feta. På nær lige fetaen gik jeg således all in på de røde farver, for det farverige kan man virkelig godt bruge på denne årstid.

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 2

Arbejdstid?

20 minutter

Alt i alt?

20 minutter

Hvor let?

Nem

Ingredienser

  • 1/2 kamo kamo squash (eller andet græskar)

  • 1 peberfrugt, rød eller gul

  • 150 g rød grønkål

  • 1 håndfuld blåbær

  • 3 spsk feta i tern

  • chiliflager, salt og peber

  • Olivenolie til stegning

  • Serveres til
  • Passer godt til et stykke fisk – men kunne også gå som en enkel frokostret

Sådan gør du

  • Skær skrællen af kamo kamo squashen, fjern kernerne og skær den i både, skær peberfrugten i strimler. Skyl grønkålen godt, fjern de grove ribber og hak den pænt.
  • Varm en sauterpande op med lidt olivenolie. Lad den blive medium varm. Steg squashskiverne i ca. 10 minutter, indtil de er møre. Undervejs giver du dem lidt chiliflager, salt og peber. Tilsæt peberfrugt og grønkål. Vend det rundt i nogle minutter. Op i et fad med det hele, drys blåbær og feta ud over.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*