Allergier, vegetarer, kødspisere eller andre særligheder

Bemærk allerførst, at jeg skriver “særligheder” og ikke “særheder”. Det er meget bevidst, for jeg ved fra mig selv, at det ikke er, fordi man vil stikke ud eller have særbehandling, at man har sine små særheder – uanset om det er, at man har allergier eller bare har taget et valg om ikke at spise ditten eller datten. Og slet ikke når man er gæst. Omvendt vil man som vært rigtig gerne tage godt imod sine gæster. Den udfordring er ugens weekendmenu, der også er en gæstemenu, derfor tilegnet. Hvordan tager man godt imod en gæst, der har en særlighed, man som vært gerne vil tage hensyn til, uden at hele selskabet skal lide afsavn.

Et benspænd

I denne weekend får vi besøg af en studiekammerat, faktisk min partner udi adskillige opgaver gennem vores fælles studietid. Men studiekammeraten er også laktose- og glutenintolerant, og det bliver så benspændet for menuen. For selv om det ikke er deciderede allergier, vil jeg gerne tage hensyn.

Som vanligt når vi skal have gæster, er jeg ikke helt sikker på, hvad jeg vil servere. Som regel lægger jeg mig fast på en eller to retter, og så bruger jeg tid på at gruble over det sidste. Denne gang er det forretten, hvor jeg er gået i tænkeboks, men vejret taget i betragtning kunne det være en varmende suppe. Det bliver en varmende karrysuppe med rejer og mango.

Til hovedret vil jeg lave bagt, hvid fisk med bagte rodfrugter til – og en syrlig salat til at give det lidt kant. Ingen opskrift endnu, men det kommer vel til mig undervejs. Hvor svært kan det være at bage lidt rodfrugter og fisk, og dertil snitte en salat med lidt bid i.

Desserten er jeg derimod slet ikke i tvivl om, for det skal være min havtorntærte i en opgraderet version. Opgraderingen bliver marengs på toppen. Melet heri kan skiftes ud med mandelmel eller andet mel. På samme vis bliver suppen på en basis af kokosmælk i stedet for fløde. Bare vælg den almindelige udgave (ikke light), for ellers risikerer man, at suppen skiller. Således er benspændet klaret 😉

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*