Mad med farver: grønne linser med røde vindruer

Det var “tøm køleskabet”-dag. Her i huset er det i høj grad lig med “tøm grøntsagsskuffen”. Så ud kom en rest røde vindruer, en halv pose rucola og en halv bakke bredbladet persille. Hm… hvad gør man med det? Tjo, jeg tog et kig ind i skabet og fandt en pose med en rest grønne linser. Nu begyndte det at ligne konturerne af noget tilbehør til de laksefileter, vi i øvrigt skulle have. Så manglede der bare lidt smagsgiver, det blev en god balsamicoeddike.

Det er langt fra første gang, jeg laver “tøm køleskabet”-mad. Det sker ofte, især når det ikke altid er sådan lige at planlægge ugens måltider på forhånd. Ofte sker der det, at den skæggede tager på kundebesøg i flere dage ad gangen. Men selv om han er hjemme, kan det være en udfordring at få brugt hele posen med gulerødder, den store bakke med persille eller andet af det, der kun sjældent sælges i mindre mængder. Heldigvis er supermarkederne begyndt at se også til de små husholdninger i stedet for udelukkende at sælge i storkøbspakninger. Ris, pasta – og de grønne linser i denne ret – kan heldigvis holde sig rigtig længe i køkkenskabet. De er tillige oplagte at supplere grøntsagerne med.

mad med farver og grønne linser

Mad med farver er bare skønt – det sætter humøret op, og derudover er det mega appetitligt at se på farverig mad. Bare den ikke er blå, sådan ved nærmere eftertanke. Tjek fx denne her opskrift på farverig salat, hvor jeg gik lidt amok i røde farver.

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 2 personer

Arbejdstid?

Max 10 minutter

Kogetid?

Tjek posen med linser

Hvor svært?

Enkel

Ingredienser

  • 1 dl grønne linser

  • 150 g røde vindruer

  • 1/2 pose rucola

  • 1 stor håndfuld bredbladet persille

  • 1 rødløg

  • 1 spsk balsamicoeddike

  • 1 tsk honning

  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Start med at koge linserne efter anvisningerne på posen.
  • Klargør der grønne: skyl rucolaen og persillen. Hak persillen groft. Halver de røde vindruer og hak rødløget fint.
  • Når linserne er næsten færdige, varmes en pande op med olivenolie. Hæld løg og vindruer på og lad det svitse et par minutter ved middel varme. Hæld balsamicoeddike og honning på. Dræn vandet fra de færdigkogte grønne linser og hæld dem på panden. Bland det godt.
  • Tag panden af varmen og tilsæt rucolasalaten. Smag til med salt og peber. Serveres på et fad med hakket persille til pynt og ekstra smag.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*