Efter at have holdt fest i weekenden er det rigtig dejligt at vende tilbage til hverdagen – og hverdagens mad… Derfor kastede jeg mig også over noget så enkelt som en salat med melon, der kan tilberedes på 20 minutter. Hertil serverede jeg tyndt, ristet brød. Ganske simpelt, men lige hvad man kan have brug for efter den mere festlige menu.
Opskrift – salat med melon, feta og tun
Let aftensmad til 2 personer.
Tidsforbrug: du kan godt bruge 20 minutter, men heller ikke mere.
Ingredienser:
- 2 æg
- 1/2 bundt grønne asparges
- 1/2 icebergsalat
- 1/4 galiamelon
- Nye, kogte kartofler – en rest fra dagen før
- 2-3 spsk feta i tern
- 1 dåse tun
Dressing:
- 1 spsk dijonsennep
- 1 tsk honning
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2-3 spsk rapsolie
- Salt, peber
Brød:
- 3-4 tynde skiver brød
- Rapsolie
- Salt
Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft. Kog æggene enten smilende eller hårdkogt efter temperament. De tynde skiver brød pensles med rapsolie og drysses med lidt salt. Ristes i ovnen ca. 10 minutter.
Skær enderne af de grønne asparges, og skær dem i mindre, mundrette stykker. Hæld kogende vand over dem og lad stå et par minutter. Skær galiamelon og kartofler i mindre stykker. Riv salaten i mindre stykker og læg på et fad. Læg tun, melon, feta, kartofler og asparges ovenpå. Skær æggene i kvarte og læg dem øverst. Hæld dressing over og server med de ristede brødskiver.