Salat med tunsteak og grønne linser

Nogle gange bliver den hurtige og bekvemme løsning valgt så ofte, at man helt glemmer, at der er et meget bedre alternativ. Eller i hvert fald et mere velsmagende alternativ. Man finder altid en dåse tun eller flere i mit køkkenskab. Det er sådan set også en rigtig fin løsning, når der lige skal bikses en hurtig omgang aftensmad sammen. Men dåsetun slås altså med flere længder af en friskstegt tunsteak. Så har man muligheden, kan det kun anbefales at tage turen forbi fiskehandleren, inden denne salat med tunsteak og grønne linser blandes.

Generelt er tun måske ikke den bedste fisk at spise. Det skyldes, at tungmetaller ophober sig i tun, fordi de lever af andre, mindre fisk, der også indeholder tungmetaller. Tunsteaks stammer ofte fra større tun, som alt andet lige er af en vis alder, så de indeholder faktisk større mængder af tungmetaller end tun på dåse, der kan være fra yngre og mindre tun.

De grønne linser er til gengæld ren sundhed. De er en god kilde til protein, kostfibre og energi. Med andre ord de er lette at elske for sundheden. De skal dog have lidt kærlighed, førend de smager rigtig godt. Når de er kogte, er det en god ide at vende dem i en dressing. De suger simpelthen smagen i dressingen til sig. Det kan du også se i denne salat med tunsteak og grønne linser, hvor dressingen er med en tomateddike.

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

1/2 time

Alt i alt?

1/2 time

Hvor svært?

Let

Ingredienser

  • 1 tunsteak (ca. 200 g)

  • 3/4 dl grønne linser

  • 1 salat, fx krølsalat, iceberg eller lignende

  • 4-5 cocktailtomater

  • 1 avocado

  • 1 håndfuld sorte oliven (uden sten)

  • 1/2 rødløg

  • Olivenolie til stegning

  • Dressing
  • 1 tsk akaciehonning

  • 1 spsk tomateddike (fås fx i Princip serien fra Føtex eller Bilka, alternativt kan du anvende en hvid balsamicoeddike)

  • 3 spsk rapsolie

  • Friske krydderurter, fx persille og mynte

  • Salt, peber

  • Tilbehør
  • Godt brød

Sådan gør du

  • Start med at koge de grønne linser efter anvisningen på posen. Skyl og riv salaten i mindre stykker, som lægges på et fad. Hak løget relativt fint og bland det med salaten.
  • Varm olivenolie på en pande – den må gerne være godt varm. Steg tunsteaken et par minutter på hver side og hold varm indtil servering.
  • Bland dressingen ved at røre honning, tomateddike og rapsolie sammen, tilsæt friskhakkede krydderurter og salt og peber. Når de grønne linser er færdigkogte stadig med lidt bid, hældes vandet fra, og dressingen blandes med de grønne linser.
  • Fordel de grønne linser over salaten, skær avocado i skiver og tomaterne i kvarte, som fordeles sammen med den stegte tunsteak plukket i mindre stykker og de sorte oliven øverst.
  • Klar til servering med godt brød.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*