Salat med vilde ris, grønne bønner, avocado, tun og kapers – til kølige sommerdage

Denne salat med vilde ris blev opfundet en kølig sommerdag, hvor jeg let kunne drømme mig mod varmere himmelstrøg, men hvor realiteterne var dansk sommer, som den typisk er: lidt regn, lidt skyer, lidt sol. Og hvor jeg havde lyst til noget let, men behov for lidt substans – især hvis alle skulle blive mætte.

Salat med vilde ris, avocado, bønner, tun og kapers
En salat der mætter og er let – på én gang

Hovedret til 2 personer

Arbejdstid: 15 minutter
Tilberedningstid i alt: 45 minutter

Ingredienser

  • 1 hjertesalat
  • 100 g vilde ris
  • 150 g grønne bønner fra frost
  • 1 avocado
  • 1 ds tun
  • 1 glas kapers (ca 50 g)

Dressing

  • 2 tsk dijonsennep
  • Saft af ½ citron
  • 2 spsk vindruekerneolie eller lignende neutral olie
  • Salt, peber

Sæt de vilde ris over og koge på svagt blus i 45 min. Skyl og tør imens salaten, riv den i mindre stykker og læg den i et fad. Kom de frosne, grønne bønner i kogende vand tilsat salt, kog dem i ca. 3 minutter, hæld dem i et dørslag, overhæld dem med koldt vand, så kogningen stopper. Det sikrer, at de stadig er sprøde.

Bland dressingen.

Lige før servering skæres avocadoen i skiver, der anrettes sammen med de grønne bønner, vilde ris samt tun og øverst kapers.  Dressingen hældes over.

Serveres evt. med groft brød.

Tip: For at salaten præsenteres flot, må man ikke vende dressingen i den. Det kan være en fordel at tilsætte dressingen, inden tun og kapers kommes på som det sidste.

Salaten kan godt stå lidt inden servering, men hæld så først dressingen på umiddelbart før servering. Dressingen og bønnerne har det nemlig ikke så godt sammen, så bønnerne bliver kedelige at se på (men fejler altså ikke noget).

Så er der serveret salat med vilde ris!

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*