Spicy rødbedesuppe med skarp peberrodscreme

Her i 100 året for den russiske revolution må det være på sin plads med en rødbedesuppe. Men mens kommunismen næsten er forsvundet igen fra jordens overflade, forbliver rødbedesuppen i det østeuropæiske køkken – og også lidt hos os andre. Rødbeder er lidt søde i det, så jeg synes, at det ofte bliver en lidt for flad smag. Men her giver chilien styrke, mens sherryeddiken giver syrlighed – så det bliver en mere spicy rødbedesuppe.

Serveret med rugbrødscroutoner får suppen lidt mere fylde og mætter dermed lidt længere. Det er nemlig den skæggedes eneste anke i forhold til suppe: mætheden holder ikke så lang tid. Til gengæld er han ret vild med peberrod, så peberrodscremen til suppen er virkelig et hit, der kan give luft i næsen 😉

Opskrift – spicy rødbedesuppe

Passer til 2 personer som hovedret, men kan også serveres som forret til 4.
Tilberedningstid: 1/2 time
Sværhedsgrad: hold stavblenderen nede i suppen, så går det ikke helt galt. Ellers kan det komme til at sætte et meget markant præg på hele køkkenet.
Ingredienser:

  • 1/2 rødløg
  • 200 g bagekartoffel
  • 400 g rødbeder
  • 0,6 l grøntsagsbouillon
  • Olivenolie
  • 1/2 chili
  • 2 spsk sherryeddike
  • Evt 1 knsp cayennepeber
  • Salt, peber

Brødcroutoner:

  • 2-3 skiver rugbrød
  • Olivenolie
  • Salt

Peberrodscreme:

  • 1 spsk fintrevet peberrod
  • 3-4 spsk skyr
  • Salt, peber

Skær rødløget i tern, skræl og skær kartoffel og rødbeder i små tern. Varm en gryde med lidt olivenolie. Svits rødløg, kartoffel- og rødbedetern et par minutter. Hak chilien fint og tilsæt. Tilsæt grøntsagsbouillon, indtil grøntsagerne er helt dækket. Koges i ca. 15 minutter, indtil grøntsagerne er helt møre.

Imens laves rugbrødscroutonerne: skær rugbrødet i små tern. Varm en pande med olivenolie, rist rugbrødsternene nogle minutter, indtil de bliver helt sprøde. Giv dem et vrid salt og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Fintrevet peberrod, skyr, salt og peber røres sammen til en peberrodscreme.

Tag gryden af varmen. Blend suppen med en stavblender, indtil suppen er glat. Sæt gryden tilbage på pladen og varm den igennem. Smag til med sherryeddike, salt, peber og evt lidt cayennepeber.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*