Spinatlasagne er en af min bedre halvdels favorit-vegetarretter, måske tror han, at spinaten giver styrke? Måske kan han bare godt lide kombinationen af spinat, chili og pasta. Og så er den let og enkel at tilberede. Ikke dårligt. Desuden er det en ret, som har en tyngde og fylde i sig, så kødspisere bedre kan forholde sig til den som en ”rigtig ret”. Derfor kommer spinatlasagne også ofte på bordet, når vi har gæster, evt. med fyld af røget laks.
Opskrift på spinatlasagne
Hovedret 2 personer
Tilberedningstid: Ca. 40 minutter, heraf de 20 minutter i ovnen. Så er der også tid til at lave en salat i ro og mag.
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 1 porre skåret i skiver
- 300 g frossen, helbladet spinat
- 2½ dl minimælk
- 1 spsk maizena
- ½ tsk chiliflager – max!
- Salt, peber
- ½ pk friske lasagneplader
- 50 g revet ost
Start med at tænde ovnen på 200 gr.
Varm lidt olivenolie i en gryde. Svits porrestykkerne først ved jævn varme og tilsæt derefter den frosne spinat. Når spinaten er tøet op, tilsættes mælk. Lad det koge op og jævn det let med maizena. Smag til med chiliflager, salt og peber.
Byg lasagnen op med først spinatblanding, derefter lasagneplader. Gentag og slut med spinat. Drys revet ost på toppen.
Bages i ovnen i ca. 15-20 minutter.
Serveres med fx en salat.
Jeg plejer at lave denne opskrift med laksestykker i – og jeg elsker den 😍.
Men, her til aften har jeg prøvet og udskifte pastapladerne med fint snittet spidskål. Det er absolut ikke sidste gang, at jeg har gjort det 👍🏻😀
Hej Bente, Aj, hvor godt! Det skal da testes af. Og i øvrigt er det virkelig skønt at se, at en af mine gamle opskrifter er lige så elsket uden for huset som her. 🙏 Hilsen Susanne