Røde, modne cherrytomater + rødløg = perfekt kombination. Her i selskab med rosmarin i et let foccaciabrød. Ofte bliver foccaciabrød meget oliedryppende, men det er ikke tilfældet med det her, som er både svampelækkert og luftigt… lyder selvmodsigende, men det er det ikke i praksis…
Men helt sikkert er eet, at det er nemt at lave i praksis. Ingen mærkværdige ingredienser og næsten ingen fingre i dejen. Skal heller ikke æltes i en uendelighed, men bare bakses sammen.
Opskrift – let foccaciabrød
Portionen passer til et fad på ca 18 x 18 cm, som deles af 4 personer.
Tidsforbruget er ca. 2 1/2 time fra start til slut, men i ren arbejdstid max. 1/2 time.
Ingredienser:
- 3 dl lunt vand
- 20 g gær
- 1 tsk salt
- 100 g groft speltmel
- 3-400 g hvedemel
- 6-8 cherrytomater
- 1 lille rødløg
- 1-2 spsk olivenolie
- Frisk eller tørret rosmarin
- 1/2 tsk groft salt
Rør gæren ud i vandet, tilsæt speltmel og salt. Ælt dejen sammen med hvedemelet. Dejen skal hænge sammen og må godt være lidt klistret. Sæt skålen på køkkenbordet med et klæde over i ca 1 – 1 1/2 time.
Beklæd en form ca 18 x 18 cm med bagepapir. Hæld dejen op i og træk den ud til kanterne. Lad den efterhæve, mens ovnen varmer op til 220 grader varmluft. Halver cherrytomaterne og skær rødløget i fine skiver. Fordel cherrytomater og rødløg på dejen, lave lidt fordybninger i dejen med en finger, dryp med olivenolie og slut af med at drysse med rosmarin og salt.
Sættes i ovnen i ca. 30 minutter. Lad det afkøle let inden servering. Tror nok, at det smager bedst lunt, men der blev ingen rester af portionen her til test af opbevaringsevne…