Svampet og alligevel let foccaciabrød


Røde, modne cherrytomater + rødløg = perfekt kombination. Her i selskab med rosmarin i et let foccaciabrød. Ofte bliver foccaciabrød meget oliedryppende, men det er ikke tilfældet med det her, som er både svampelækkert og luftigt… lyder selvmodsigende, men det er det ikke i praksis…

Men helt sikkert er eet, at det er nemt at lave i praksis. Ingen mærkværdige ingredienser og næsten ingen fingre i dejen. Skal heller ikke æltes i en uendelighed, men bare bakses sammen.

Opskrift – let foccaciabrød

Portionen passer til et fad på ca 18 x 18 cm, som deles af 4 personer.
Tidsforbruget er ca. 2 1/2 time fra start til slut, men i ren arbejdstid max. 1/2 time.
Ingredienser:

  • 3 dl lunt vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk salt
  • 100 g groft speltmel
  • 3-400 g hvedemel
  • 6-8 cherrytomater
  • 1 lille rødløg
  • 1-2 spsk olivenolie
  • Frisk eller tørret rosmarin
  • 1/2 tsk groft salt

Rør gæren ud i vandet, tilsæt speltmel og salt. Ælt dejen sammen med hvedemelet. Dejen skal hænge sammen og må godt være lidt klistret. Sæt skålen på køkkenbordet med et klæde over i ca 1 – 1 1/2 time.

Beklæd en form ca 18 x 18 cm med bagepapir. Hæld dejen op i og træk den ud til kanterne. Lad den efterhæve, mens ovnen varmer op til 220 grader varmluft. Halver cherrytomaterne og skær rødløget i fine skiver. Fordel cherrytomater og rødløg på dejen, lave lidt fordybninger i dejen med en finger, dryp med olivenolie og slut af med at drysse med rosmarin og salt.
Sættes i ovnen i ca. 30 minutter. Lad det afkøle let inden servering. Tror nok, at det smager bedst lunt, men der blev ingen rester af portionen her til test af opbevaringsevne…

blå kartoffelpizza

JA TAK! Jeg vil også bage perfekte pizzaer

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ PIXIBOGEN DE 4 VIGTIGSTE RÅD TIL
DEN PERFEKTE PIZZA

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*