varm spidskålssalat med pærer og feta

Varm spidskålssalat med pærer og feta

En mega sund spidskålssalat, der kan spises alene eller som tilbehør til fx et stykke fisk. Og som ikke kræver mange, forskellige ingredienser eller tid. Det er perfekt mad til hverdagen. Sådan er salaten her, som jeg lavede, fordi jeg både havde lyst til salat og varm mad. Resultatet blev en varm spidskålssalat med pærer og feta, som du får opskrfiten på her nedenfor – sammen med en historie om, hvad der sker i livet hos den skæggede og mig.

Om sommeren kan jeg sagtens leve af forskellige middagssalater. Men når efteråret begynder at vise tænder – ja, altså ikke nødvendigvis så meget som den netop overståede storm med stormflod og massive skader til følge, men bare sådan et helt almindelig tandsæt – så er det rart med varm mad. Det er også på det tidspunkt, hvor den skæggede ofte svarer ”suppe”, når jeg spørger på ideer til aftensmaden. Men nu kan vi ikke leve af suppe alene. Heldigvis faldt denne her udgave af varm salat bestemt også i smag hos den skæggede.

Hvad der sker i livet

For én gangs skyld har det i den seneste tid ikke været maden eller bloggen her, der har været min primære fritidsinteresse. Det har nemlig været flyttekasser. 75 af slagsens faktisk.

Den skæggede og jeg er flyttet fra en af landets mest isolerede øer, nemlig Læsø, tilbage til fastlandet. Her er vi begge startet i nyt job. Det lyder måske ikke af så meget, men det er det. At flytte fra en ø er en operation på linje med at planlægge en større militær indsats med at få færgens sejlplan, køre-hviletidsbestemmelser og 75 flyttekasser til at gå op i en højere enhed. Når det lykkes, er det til gengæld nærmest smukt. Og det blev det. Nu er alle 75 flyttekasser pakket ud, og tingene har fundet en plads i deres nye hjem. I øvrigt et hjem, som vi samtidig var ved at lægge sidste hånd på renoveringen af. Og så skulle vi også lige i gang med nye jobs begge to.

Pyha, hvor det er gået over stok og sten. Derfor har maden heller ikke være det allervigtigste. Og så alligevel, for det er jo netop, når man har så travlt, at det er vigtigt at holde fast i gode mad- og motionsvaner. Siger den fornuftige stemme. Men det er let at falde for den løsning, at man bare lige kan smide en frysepizza i ovnen. Det gør man så kun én gang, for den smager jo af det, den er pakket ind i – pap – synes jeg. Derfor har hurtige, men sunde løsninger været i højsædet.

Om varm spidskålssalat med pærer og feta

Denne her salat er en hurtig og sund løsning. Den sikrer nemlig, at der kommer varm mad på bordet inden for 20 minutter. Det tager virkelig ikke længere. Kun hvis du er lige så langsom til at snitte spidskål og porre, som Mark i årets udgave af Gift ved første blik var til at skære en peberfrugt i små stykker. Når snitteriet er overstået, er der max 10 minutter tilbage, før du kan sætte dig til bordet.

Her kan du sætte tænderne i spidskål, der lige er faldet sammen, så den er mere tyggevenlig, men stadig med lidt bid, saftige og søde pærer og salt feta. Ved siden af står en enkel sennepsdressing, som i øvrigt passer perfekt, hvis du fx serverer et stykke stegt laks til salaten. Skal salaten stå alene, så find gerne et stykke godt brød – eller rist lidt rugbrødscroutoner til.     

Vil du hellere have en kold spidskålssalat, så prøv denne her kolde spidskålssalat med pære, som virkelig også smager godt, især når med sommerspidskål.

Varm spidskålssalat med pærer og feta

Opskrift af Susanne PaghMåltid Grønt, hovedretType vegetarSværhedsgrad Let
Hvor mange?

2

personer
Arbejdstid?

10

minutter
Stegetid?

10

minutter
I alt?

20

minutter

Ingredienser

  • ½ spidskål (afhængig af størrelse)

  • 1 porre

  • 1 fed hvidløg

  • 1-2 pærer

  • 2-3 spsk feta i tern

  • rapsolie til panden

  • 1-2 tsk tørret timian

  • salt, peber

  • Dressing
  • 1 spsk dijonsennep

  • 1 tsk honning

  • 3 spsk skyr eller yoghurt naturel

  • salt, peber  

  • Tilbehør
  • Serveres alene, evt med brød, eller som tilbehør

Sådan gør du

  • Skær stokken af spidskål og snit kålen fint.
  • Hak hvidløget fint og skær porren i skiver. Varm en pande op med lidt olie til middelvarme og tilsæt porre og hvidløg. Lad det stege uden at få farve i et minut. Vend herefter spidskålen i og krydr det hele med timian, salt og peber – hold igen med salt, da feta også er salt.
  • Skær pærerne i kvarte og fjern kernehus. Skær dem i mindre stykker.
  • Når spidskålen er faldet sammen på panden, tilsættes pærestykkerne sammen med feta. Smag til med timian, salt og peber.
  • Rør dressingen sammen – først dijonsennep og honning, derefter skyr og smag til med salt og peber.    

Bemærk

  • Lav evt rugbrødscroutoner til ved at stege rugbrød i tern sprøde i lidt olie på en pande.

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! Klik her.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

varm spidskålssalat med pærer og feta

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*