Weekendmenu til årets første gæstebud – et nyt tiltag

Et nyt år byder på et nyt tiltag, nemlig en weekendmenu. Jeg bliver nemlig tit spurgt om, hvordan man sætter en menu sammen. Selv om jeg ikke specialist på det område, har jeg dog alligevel gennem tiden lavet en betydelig mængde gæstemiddage. Så i år har jeg besluttet mig for at lave en weekendmenu, der kommer på bloggen om torsdagen. Det kan være menuen til gæsterne, der skal forkæles, eller til den uformelle sammenkomst. Eller det kan være til frokost, brunch eller kaffe søndag eftermiddag. Uanset hvad er det mit bud på en sæsonaktuel menu. Og den første er selvfølgelig årets første gæstebud.

Menuen der bare skal smage godt

Vi lægger ud med årets første weekend, som jeg har glædet mig til. Ugen har været lang, synes jeg, men måske skyldes det blot, at den har stået på ferie det meste af december. Vi har ikke planlagt gæstebesøg i weekenden, men hvis de melder sig, vil jeg vælge en menu, der ikke minder om jul eller nytår, og som ikke skal imponere, men bare smage godt. Således kunne menuen blive følgende:

Forret

Forret er en salat med rødbeder, kantareller og gedeost. Mest fordi man måske har lidt rødbeder tilbage fra julen, og de skal bruges, men også fordi det er en dejlig velsmagende salat, der mætter uden at tynge maven. Kan du ikke skaffe kantareller, så prøv om du kan finde nogle svampe med god smag i, det kunne være portobello svampe.

Hovedret

Jeg elsker fiskesuppe, det er let at lave, når man ikke går all in på fiskefond, det er uden ben, og der kan skrues op og ned for smagsstyrken afhængig af gæsterne. Prøv verdens letteste fiskesuppe. Fyld den med laks, hvid fisk og rejer efter behag.

Dessert

De sidste rester af marcipan og nougat kan ende i disse små napoleonshatte, der også udmærker sig ved at være meget lette at lave. Desuden kan de laves på forhånd, så årets første gæstebud ikke bliver alt for hårdt.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*