21. december: klar, parat, julemiddag – honningbagte beder

De honningbagte beder er et godt alternativ til de brunede kartofler. Ingredienserne er til den søde side som hos de brunede kartofler, men med en snert af noget skarpere i form af balsamicoeddike.
Jeg brugte beder af forskellig farve for at gøre det lidt mere festligt, men man kan sagtens nøjes med de almindelige røde, dvs. rødbeder. Jeg kan ikke helt finde ud af, om rødbeder og andre beder smager forskelligt, men lige gyldigt hvad smager de godt i den honningbagte udgave.

De honningbagte beder passer også fint til andet end juleanden, fx til et stykke stegt torskefilet eller måske fiskefrikadeller. Marinaden kan også fint bruges til andre rodfrugter, og det er virkelig dejlig mad i vintermånederne.
Tilbehør til to personer
Tidsforbrug: 45 minutter
Sværhedsgrad: meget let (og lettere end brunede kartofler)
Ingredienser:

  • 500 g beder
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 tsk balsamicoeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • Timian
  • Salt, peber

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl bederne, skær dem i smalle både og læg dem i et ovnfast fad. Bland marinaden af honning, balsamicoeddike og olivenolie. Den blev tyktflydende. Vend bederne godt og grundigt i marinaden. Drys med timian, salt og peber.
Bages i ovnen i ca. 40 minutter, undervejs må du gerne vende rundt i dem et par gange. Når de er møre og gennembagte, er de klar til servering.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*