9. december: Juletravlt? Suppe til mange eller få

Med kulden, der presser på udefra, og alle forventningerne her indendøre kan der være nok at se til i december. Derfor må det godt være både varmende og let nogle dage. Jeg har kigget lidt i bagkataloget af opskrifter og fundet tre gode, vegetariske supper frem, der på hver sin måde både er lette at lave og helt sikkert giver varmen. Der er suppe til mange eller til få.

Måske når man har været ude og hente juletræet i skoven, sådan helt overskudsagtigt, eller bare har været på almindelig jagt efter gaver og nu er kommet hjem forslæbt og med et lige så træt blik, som man anede hos ekspedienten, da man sagde “ja tak, den må gerne pakkes ind til gave”…
Er der ikke nogen af disse tre sager, der er helt rigtig til at stille trangen til suppe, så søg på suppe her på bloggen, for der ligger mange flere vegetariske bud her, uanset om man er til græskar, rødbeder, kartofler eller porrer.

Tomatsuppe med ostebrød

Den første suppe er en tomatsuppe, der blev lavet ud af, hvad skabene lige rummede den dag. En rigtig budgetvenlig suppe, og det kan der måske også være behov for, så der bliver plads til at skeje ud på andre områder – uden at gå på kompromis med hverken sundhed eller velsmag. Og så er den eminent god til snotnæser – krydret med cayennepeber som den er. Prøv den her.

Klar suppe med grøntsager og bønner

Den næste suppe kræver lidt mere tid, hvis man bruger tørrede bønner, fordi de skal udblødes i vand i minimum 12 timer. Men har man en dåse hvide bønner, kan de snildt bruges i stedet for. Med både bønner og kartofler i suppen bliver man mæt, og mætheden holder ved. Tjek den ud her.

Gulerodssuppe

Gulerodssuppen er til gengæld hurtig at få på bordet og kan let skaleres til flere om bordet. Så kan man vente en halv time, er der dømt varm suppe, der med ingefær og cayennepeber også giver den indre varme. Find den her.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*