10. december: Tag en pause med julens morgenmad

Julefrokosterne og julemiddagen er ofte meget traditionsbundne. Men julens morgenmad er til gengæld helt overset, og måske er det meget godt at have et julefrit helle. Det vil jeg ikke ændre på, men blot give lidt inspiration til, hvad man kan sætte på bordet, når man er alene, og når man er mange samlet til brunch. Brunch behøver ikke bestå af bacon og pandekager for at være lækkert. Et par bud kommer her:

En god tomattærte med spinat er et rigtig godt alternativ til den sædvanlige omgang havregryn. Indrømmet, det tager noget længere tid… men nu taler vi jo også om julens morgenmad, så om ikke andet så i en adventssøndag.
Eller min vertikale omelet, som vækker en del opsigt og smager godt tillige. Hvis du ikke vil bruge asparges, der er transporteret den halve jord rundt, kan broccoli eller blomkål være et glimrende alternativ. Del dem i små buketter og giv dem en hurtig blanchering, inden du kommer dem i æggeblandingen.
Generel inspiration til morgenmad, når man er få, finder du her. Jeg kan varmt anbefale avocado med pocheret æg – også til frokost.

Der behøver nemlig at være stor forskel på morgenmad og frokost. Man kan ofte spise det samme, hvis man er en lille smule åben og ikke alt for meget vanemenneske. Og indrømmet, det er mange af os jo om morgenen i dagligdagen, hvor tingene bare skal ligge på deres vante plads. Og hvor vi gør det samme dag efter dag for at komme hurtigt ud af døren.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*