citronkage med valnødder perfekt til sommerhuset

Citronkage med valnødder – den perfekte sommerhuskage

Det er ikke ofte, at jeg udnævner en af mine kage-kreationer til at være perfekt. Denne her citronkage med valnødder er undtagelsen i al sin enkelhed. Den er nemlig perfekt at bage, når man ikke lige har alle mulige og især mere specielle ingredienser, kageforme etc. Perfekt til ferien i sommerhus eller campingvogn, for ingredienserne finder du i en almindelig købmandshandel, og der skal nok være et ildfast fad eller lignende, som du kan bage kagen i.  

Det var ikke meningen… 

Kagen her var slet ikke meningen. Og hvad betyder det så? Jo, jeg havde slet ikke tænkt mig at bage kage, men det slog mig pludselig, at jeg ikke kunne komme på besøg hos mine gode samarbejdspartnere helt tomhændet. Altså tomhændet som uden kage. Så jeg skyndte mig at bikse denne her kage sammen af, hvad der lige var ved hånden. Godt, at jeg altid har citroner i køleskabet og nødder i skuffen. Ellers kunne det være blevet en kedelig oplevelse. 

Jeg havde ikke meget tid, så derfor handlede det også om, at det skulle være en enkel kage at bage. Uden at gå på kompromis med smagen. Endelig skulle kagen være lidt sommerlig, da vi er i juli måned. Resultatet blev ganske godt, og da der så var bestyrelsesmøde i vores ejerforening for nylig, valgte jeg at bage kagen igen. Bare lige for at være sikker på, at første indtryk var helt rigtigt. Og det var det.

Kagen smager skønt af citron, og valnødderne giver både smag og lidt crunch. Dertil er den lidt svampet og kan holde sig frisk og lækker et par dage i køleskab. Hvis den overlever så længe. Første gang valgte jeg at give den et drys flormelis på toppen, anden gang blev den dækket med en glasur med citron. Begge dele fungerer fint. Bemærk i øvrigt, at det er en kage uden smør eller olie – sådan nogle er der ikke så mange af. Til gengæld er der græsk yoghurt i den, og her har jeg altså brugt en 10% udgave. Jeg har ikke testet det af, men mon ikke man kan anvende andre surmælksprodukter i stedet for.    

De enkle kager 

Efter min mening skal der være plads til denne slags kager. Kager der ikke tager lang tid, der ikke er komplicerede, og som man kan bage, mens tankerne er andre steder. Det kan godt være, at man i Den store Bagedyst laver nogle fantastiske kager, men helt enkelt bliver der nok bagt flere af denne her slags som dagens citronkage med valnødder i de små hjem derude. Jeg er næppe heller den eneste, der pludselig får en lyst eller et behov for at bikse en kage sammen. Så nytter det ikke, at der skal bruges specielle ingredienser, eller at det tager en mindre krig.  

Jeg har lavet en masse af den her type kager, som måske bedst kan kaldes for små klassens time kager. Kager som sagtens kan opskaleres til bradepande, men som jeg laver i mindre udgaver, fordi vi kun er to på matriklen – og så meget kage kan jeg alligevel ikke afsætte uden for matriklen. For eksempel denne gulerodskage, der ikke er så sød, som gulerodskager ellers ofte er. For nylig lavede jeg en jordbær-rabarberkage, der også er lynhurtig og enkel. Jeg tænker, at du sagtens kan vælge anden frugt eller bær end rabarber og jordbær.  

PS: Kagen blev godkendt af formanden for ejerforeningens bestyrelse. Så hermed klar til bloggen. 

Citronkage med valnødder – den perfekte kage til sommerhuset

Opskrift af Susanne PaghMåltid Sødt og syndigtType Kage
Hvor mange? (20x20cm form)

16

stk
Arbejdstid?

20

minutter
Bagetid

30

minutter
I alt

50

minutter

Ingredienser

 • 2 æg

 • 275 g sukker

 • 150 g kagehvedemel

 • ½ tsk natron

 • 1 tsk stødt ingefær

 • 1 citron, revet skal og saft

 • 50 g valnødder

 • 150 g græsk yoghurt

 • Pynt
 • Drysses med flormelis eller glasur lavet af flormelis og citronsaft

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Læg bagepapir i en form ca 20 c 20 cm. Hak valnødderne.
 • Pisk æg og sukker godt sammen, så det bliver lyst.
 • Tilsæt mel, natron og ingefær. Rør godt igennem.
 • Tilsæt så revet skal og saft af citron sammen med de hakkede valnødder. Slut af med at røre den græske yoghurt i.
 • Hæld dejen i formen og bag den i ca. 30 minutter. Tjek at den gennembagt ved at stikke en gaffel i den. Når der ikke hænger dej ved gaflen, er den klar.
 • Køles af og pyntes efter ønske.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*