Hovsa, den havde jeg da nær glemt, den her gulerodskage, som jeg bagte til kollegerne før sommerferien. Der findes rigtig mange udgaver af gulerodskage. Med og uden rosiner, nødder, chokolade og diverse krydderier. Denne her er lidt anderledes, fordi den indeholder rom. Nok til at kunne smages uden at blive dominerende for indtrykket, men kagen bliver også dermed lidt mere “voksen” og mindre sød end den vanlige version.
Nogen sværger til flødeostcreme som pynt, jeg har valgt en helt almindelig lys glasur med citron. Og sådan er der nok så meget, der er med gulerodskage. Der er ikke noget, der er rigtigt og forkert, men vi har alle vores præferencer. Nogen har så den præference slet ikke at spise kage med grøntsager i. Men sådan nogen er der ikke i min afdeling. Nok har man holdninger til, hvad man spiser, men kage skal der til. Og så man helt generelt meget åben over for at prøve nyt. Helt enkelt så plejer kager at ryge ned med og uden grøntsager, olie, nødder, marcipan og hvad jeg ellers kan finde på.
Er du til en mere traditionel gulerodskage, så tjek mit bud på en sådan ud her – det er en saftig gulerodskage med smørglasur.
Detaljer
En form på 22 x 22 cm – kan skæres i 16 stykker
30 minutter
35 minutter
Enkel
Ingredienser
200 g brun farin
4 æg
1 1/4 dl smagsneutral olie
300 g gulerødder
125 g mandelmel (dvs mandler hakket til mel i en minihakker)
200 g hvedemel
3 tsk kanel
2 stk stødt nelliker
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk fint salt
75 g rosiner
3/4 dl mørk rom
100 g chokolade, en blanding af lys og mørk
- Pynt
4 dl flormelis
Saft og revet skal af 1 citron
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Hæld rosiner og rom i en lille kasserolle og lad det koge op. Sluk for varmen og lad blandingen trække, mens du forbereder resten af dejen.
- Hak chokoladen groft. Skræl gulerødderne og riv dem. Mal mandlerne til mandelmel. Bland mandelmel, hvedemel, krydderier og bagepulver i en skål og stil til side.
- Pisk brun farin sammen med æggene. Tilsæt olien under piskning. Tilsæt de revne gulerødder og rør rundt. Rør derefter de tørre ingredienser i, slut af med at vende chokolade og rom-rosin blandingen i. Hæld dejen i en form ca 22 x 22 cm.
- Bages i ca. 35 minutter, indtil den er gennembagt. Afkøles og pyntes med glasur. Rør en glasur af flormelis, citronsaft og evt. lidt vand. Fordeles over den afkølede kage, drys med revet citronskal.