Dagens salat med spidskål og et kig til efteråret

Dagens salat med spidskål er en alene-hjemme-tøm-køleskabet salat. Men derfor kan den jo godt være velsmagende… og det er denne her salat, som også er lun. Egentlig kunne jeg bare have proppet alle ingredienser på panden en tur, det havde også fungeret fint. Jeg ville dog gerne smage tingene hver for sig, så derfor stegte jeg champignons og bønner hver for sig. Og holdt i øvrigt ingredienserne adskilt, så man kan få fornemmelsen af lunt, koldt, sprødt, blødt, umami, syrligt og sødt.

Personligt sætter jeg stor pris på at kunne smage de enkelte ingredienser i en salat. Når det hele mikses lidt for meget sammen, bliver jeg nogle gange lidt forvirret.

Er man bange for ikke at blive mæt, kan man bare justere mængden. Eller snuppe sig et æg, der enten har været på panden eller er kogt, eller et stykke brød til dagens salat med spidskål.

Det her med at skulle tømme køleskabet sker en gang imellem for mig. Og det kan der komme meget forskelligt ud af. Et andet eksempel er også på salat-siden, nemlig en fattoush-inspireret salat. Fælles for “tøm køleskabet” projekter er, at man ikke må være for bundet af opskrifter og ingredienser. Freestyling er ikke bare tilladt, men nærmest et krav.

Detaljer

Hvor mange?

1 person

Arbejdstid?

20 minutter

Alt i alt?

20 minutter

Hvor svært?

Det letteste i verden

Ingredienser

  • 1/4 lille spidskål

  • 1 håndfuld champignons, gerne de brune – de har mest smag

  • 2-4 soltørrede tomater i olie

  • 1 håndfuld grønne bønner, fra frost eller friske

  • 1/4 rulle fast gedeost i skiver/mindre stykker

  • 1/4 mango

  • Saft af 1/2 citron

  • Olivenolie til stegning

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Varm en pande op med lidt olivenolie. Skær champignons i skiver og klargør bønnerne ved at skære enderne af dem. Rist først champignons godt af og læg dem i en skål. Derefter skal bønnerne på panden, der gerne må være godt varm. Rist dem ca. 7-10 minutter. Giv dem et generøst drys groft salt og lidt citronsaft, rist dem yderligere et par minutter. Sæt til side i en skål.
  • Imens har du udnyttet ventetiden på at snitte spidskålen fint og lægge den i en passende skål eller dyb tallerken. Skær de soltørrede tomater i strimler og skær mangoen i små tern.
  • Arranger det hele efter smag og lyst – og nyd synet et kort øjeblik, det er nemlig ret farvestrålende…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*