Den perfekte squashsuppe

“Nej!” lød det meget bestemt fra den skæggede, da jeg ymtede noget om, at den suppe kunne jeg da vist godt arbejde lidt videre på. Ok, tænkte jeg, dér havde jeg da virkelig ramt ved siden af. Men så fortsatte han med ordene: “Du rører ikke ved den suppe, den er helt, helt perfekt, som den er.” Nå da da… det var en forklaring, jeg kunne li’. Og jeg har adlydt 100%. Der er ikke flyttet så meget som et lillebitte komma. Ikke at jeg altid ville være så adlydende, men denne her gang vil jeg give ham helt ret. Det var en ualmindelig god suppe, som har tilpas med frisk smag, en cremet konsistens og endelig en rigtig lækker topping, der matchede perfekt. Med andre ord var jeg mere end tilfreds. Med andre ord: den perfekte squashsuppe

Første menu fra Kiselkassen 

Squashsuppen var første menu fra ugens Kiselkasse fra Aarstiderne. En suppe der blev serveret varm, men som også vil kunne spises kold dagen derpå. Hvis der altså bliver noget tilbage. Jeg valgte en lidt salt topping, som giver en god balance til den ikke særlig smagsstærke suppe. Hvis du undlader feta (eller vælger et eller andet vegansk erstatningsprodukt), er suppen helt vegansk – og ellers vegetarisk med feta.  

Suppen udmærker sig også ved at være god til at gøre kål på nogle af de mange squash, der popper frem lige for tiden. Og den perfekte squashsuppe udmærker sig også ved at være ret let at lave. Jeg serverede i øvrigt de her squashboller med spinat til.  

Detaljer

Hvor mange?

2 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Alt i alt?

30 minutter

Hvor svært?

Helt almindelig

Ingredienser

  • Suppe
  • 1 lille løg

  • 1 fed hvidløg

  • 250 g kartofler

  • 450 g squash

  • 1/2 – 3/4 l grøntsagsbouillon

  • 1/2 bdt bredbladet persille

  • 1-2 tsk tørret basilikum (når nu man ikke lige har frisk)

  • 1/2 tsk muskatnød

  • Salt, peber

  • Olivenolie til stegning

  • Topping
  • 1 håndfuld hasselnøddekerner

  • 50 g feta

  • 50 g squash

Sådan gør du

  • Suppe
  • Klargør grøntsagerne: Hak løg og hvidløg fint. Skræl kartoflerne og skær dem i stykker på ca. 2×2 cm. Skær squashen i tilsvarende mindre stykker (husk at tage lidt fra til topping).
  • Varm lidt olivenolie op i en gryde. Svits løg og hvidløg lidt, uden at det tager farve. Tilsæt derefter kartoffel- og squashtern og lad det svitse i yderligere et par minutter. Hæld grøntsagsbouillon på, så det dækker, og lad det simrekoge i ca. 10 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
  • Topping
  • Rist imens hasselnødderne på en tør pande, indtil de har fået lidt farve. Rul hinderne af dem i et viskestykke eller et stykke køkkenrulle. Hak dem groft.
  • Skær den resterende squash i små tern 1×1 cm og svits dem på en pande med olivenolie.
  • Smuldr fetaen i mindre stykker og hak persillen groft.
  • Suppe – færdiggøres
  • Når grøntsagerne er møre, tages gryden af varmen. Persille tilsættes – hold evt lidt tilbage til pynt. Suppen blendes med en stavblender, indtil den er pænt blank og glat. Varmes lidt op igen og smages til med muskatnød, tørret basilikum, salt og peber.
  • Klar til servering med de tre forskellige toppings.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*