Dobbelt op på grønt med squashboller med spinat

Som en del af den første menu fra Kiselkassen – nemlig denne her perfekte squashsuppe – fik jeg også bagt squashboller med spinat. Squashsuppen blev perfekt, det synes jeg stadig. Men de her boller med revet squash og hakket spinat er altså også ret gode. De bliver saftige og holder sig godt, men vigtigst de smager godt og er lette i konsistens og lette at lave.  

“God tid, ingen æltning”-brød

Jeg sværger til langtidshævet brød. Det er nemlig megalet at have med at gøre. Bikses bare sammen og stilles i køleskabet, indtil man skal bruge det. Det skal ikke æltes meget, men er klar til brug. Så vupti, er der friskbagte boller. Har man ikke tålmodigheden eller tiden, så kan man tilføre lidt mere gær (ca dobbelt op) og sætte dejen til hævning på køkkenbordet. Så går der kun en times tid med hævningen.  

Elsker min dampovn – fordi…

Og så må jeg lige give en tommel op til dampovnen: Har du sådan en, så bliver de her boller simpelthen som nybagte, hvis de lunes. Stil dem ind i kold ovn på 160 grader varmluft med lav damp. Giv dem 10 minutter, og ingen vil opdage, at de blev taget ud af fryseren 😉

squashboller med spinat

Detaljer

Hvor mange?

6 stk

Arbejdstid?

2 x 15 minutter

Hæve- og bagetid?

Hæver natten over. Bages i 12-15 minutter

Hvor let?

Megalet

Ingredienser

  • 100 g squash

  • 1 håndfuld spinat

  • 2 dl lunkent vand

  • 10 g gær

  • 1 tsk fint salt

  • 1 spsk olivenolie

  • 1 tsk honning

  • 150 g grahamsmel (eller andet groft mel)

  • 200 g manitoba hvedemel (eller andet hvedemel med gode hæveegenskaber)

Sådan gør du

  • Riv squashen groft og hak spinaten fint.
  • Hæld vandet i en skål, rør gær ud i det. Tilsæt salt, honning og olivenolie og rør rundt med en grydeske.
  • Tilsæt den revne squash og spinaten.
  • Derefter tilsættes mel, først grahamsmel og så manitoba-melet lidt ad gangen. Det kan være, at du ikke skal bruge al manitoba-melet. Dejen skal være som en sej, kold havregrød – og endelig ikke tør.
  • Skålen dækkes med husholdningsfilm og stilles til hævning i køleskabet i mindst 4-5 timer, men meget gerne natten over.
  • Når du skal bage, tages dejen ud af køleskabet i god tid. Tænd ovnen på 220 grader varmluft – og meget gerne med damp, hvis du har muligheden.
  • Form dejen til 6 boller, som lægges på en bageplade med bagepapir. Bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 minutter. Du kan høre, om bollerne er gennembagte, ved at banke dem under bunden. Lyder de hult, er de klar til at tage ud. Ellers skal de have et par minutter mere.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*