Efterårsmenu til en hverdagsaften

Efterårsmenu til en hverdagsaften

Kender du begrebet ”spis og skrid”? Det er en måde at mødes med familie eller venner på i løbet af ugen, men uden at man skal diske op med den store gourmetmiddag. Det foregår nemlig på en hverdagsaften, og derfor er der heller ikke så mange forventninger til, hvad menuen skal bestå af. De færreste har jo tid til at stå i køkkenet i flere timer – og man har egentlig heller ikke lyst til at komme hjem på den anden side af midnat, fordi det tog timevis at spise maden. I stedet skal der være tid til at snakke og samtidig blive mæt af et godt måltid. Sådan et måltid har jeg sat sammen her i en efterårsmenu til en hverdagsaften. Til sidst i indlægget finder du en tidsplan, så du kan blive klar på en times tid.

Græskar, svampe og pærer

Vi lægger ud med en rigtig vinder, når det gælder comfort food. Nemlig en svamperisotto med græskar, gerne med græskar af typen hokkaido, men butternut squash kan også bruges. Det kan godt lyde som et sats at lave risotto til hverdag, men lad dig ikke skræmme af, at mange siger, at risotto er sådan noget, der kræver, at alle er klar til at spise på én gang. Sådan er det ikke helt, så er en af gæsterne fem minutter forsinket, går det nok.

Dagens tip er at vælge et økologisk græskar. Så sparer du nemlig lidt tid. Lyder det underligt? Overhovedet ikke, for bruger du et økologisk græskar, er det ikke nødvendigt at skære skrællen af.

svamperisotto med græskar

Tl risottoen skal der serveres en salat, og årstiden taget i betragtning er der ikke meget mere oplagt end en spidskålssalat med pære og feta. Den tager ingen tid at lave, max 15 minutter.

spidskålssalat med pære og feta

Dessert med æbler

Sådan en gammeldags æblekage er og bliver et hit hos langt de fleste. Og så kan den forberedes på forhånd, ja, det skal den nærmest, og smækkes sammen på et splitsekund. Jeg har lidt et juletraume, hvad angår æblekage, det kan du læse mere om i mit indlæg om æblekage med et twist. Æblemosen til en æblekage skal laves dagen før, sådan at den kan nå at køle ned. Til gengæld skal resten bare lige laves på selve dagen, og flødeskummet på toppen kan du sagtens vente med at piske, indtil desserten skal serveres.

Tidsplan for efterårsmenu til en hverdagsaften

Dagen før

  • Lav æblemosen og sæt den på køl til dagen efter.
  • Rist rugbrød og nøddekerner til æblekagen (kan også laves på dagen)
  • Rist, afskal og hak hasselnødderne til salaten (kan også laves på dagen)

1 time før gæsterne kommer

  • Klargør alle grøntsager til risottoen
  • Lav salaten klar

½ time før gæsterne kommer

  • Lav risottoen. Vent med parmesanosten, indtil alle gæster er ankommet og klar med kniv og gaffel.
  • Pisk flødeskummet til desserten. Anret desserten i portionsglas.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer!

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*