Salat med sommerhvidkål og et asiatisk strejf

Nogle grøntsager er der virkelig meget mad i. Sådan en grøntsag er sommerhvidkål. Masser af mad. Nærmest for meget. I hvert fald fik vi sommerhvidkål flere dage i træk, da det dukkede op i kassen fra Aarstiderne. Det kræver lidt opfindsomhed, men jeg fik da et par salater ud af det, der i smag er meget forskellige. Den første salat med sommerhvidkål er med et asiatisk aftryk og blev serveret som tilbehør til et stykke stegt laks og nye kartofler, men den kunne faktisk godt opgraderes til en frokostsalat for 2 med fx lidt avocado i og et stykke godt brød til.

Stadig er der kun udenlandske kartofler desværre, jeg glæder mig til de danske…

Salat nr 2 med sommerhvidkål er denne her.

Hvad er sommerhvidkål?

Ja, sommerhvidkål er hvidkål fra sommerens første høst. Og det er en hvidkål, der er mere sprød og lettere end vinterhvidkål. Tillige har sommerhvidkål en mildere smag, og jeg foretrækker den derfor, når der skal laves salater og lignende. Du får nemlig meget fylde og bid i salaten. Derudover er den fin at sautere, fordi smagen er så fin.

Sund er den også med kostfibre, B- og C-vitaminer samt kalium og magnesium. Så på alle måder er det en grøntsag, som meget gerne må ligge i grøntsagsskuffen, når det er sæson.

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 2 personer

Arbejdstid?

15 minutter

Hviletid?

Salaten må gerne trække 1/2 time 

Hvor svært?

Bliv ved panden med mandler, så er det let…

Ingredienser

  • 1/4 – 1/2 sommerhvidkål afhængig af størrelse

  • 1 håndfuld mandler

  • 1 håndfuld blåbær

  • 1/2 bdt persille

  • Olivenolie

  • 1 tsk soya

  • 1 tsk akaciehonning

  • Dressing
  • 1 tsk akaciehonning

  • 1 spsk æblecidereddike

  • 2 spsk rapsolie

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Skær stokken af hvidkålen og snit den så fint som muligt. Hak persillen og bland den med hvidkålen. Rør dressingen sammen og hæld den over salaten. Lad det trække gerne en halv times tid.
  • Imens varmes en pande op med lidt olie. Rist mandlerne deri og hæld soya og honning over dem. Sluk for varmen og lad mandlerne stå et minuts tid. Hældes over salaten sammen med blåbærrene.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*