I dag får du opskriften på endnu en salat med sommerhvidkål – og om, hvorfor jeg burde have været opmærksom i går.
I går var en mærkedag, og med vanlig sans for timing fandt jeg først ud af det på bagkant. Jeg er også typen, der glemmer fødselsdage, med mindre de står i min kalender. Det er så alligevel ikke en garanti for, at der lander en hilsen det rigtige sted på dagen. Selv vores bryllupsdag glemmer jeg, måske fordi vi ofte er på ferie på det tidspunkt… og den skæggede er så ikke til megen hjælp her, for han husker den heller ikke. Og dermed er der ingen af os, der bliver skuffede 😉
Til sagen – for i går lagde jeg indlæg nr. 400 på bloggen her. Firehundrede forskellige indlæg – 400 opskrifter og refleksioner over livet, dagen og vejen. Så kunne man måske tro, at jeg var blevet træt af det (eller at mine læsere var blevet trætte), men sådan er det ikke. Jeg nyder at kreere mine små opskrifter og pakke dem ind i skriverier om stort og småt.
Det gælder også, når jeg står med det her hvidkålshoved fra Aarstiderne og skal skabe noget mad ud af det. Så her følger endnu en salat med sommerhvidkål, for selv om sommerhvidkål er både mindre og “luftigere” i strukturen end den vinterlige variant, er der altså meget mad i et enkelt hvidkålshoved, og spises skal det jo. Madspild er ikke en option, jeg gerne udnytter.
Den første salat med sommerhvidkål er i øvrigt denne her.
Detaljer
Tilbehør til 2 personer
15 minutter
15 minutter
Nej, ikke svær
Ingredienser
1/4 – 1/2 sommerhvidkål
1 avocado
1 snackagurk (aka skoleagurk)
Ristede pinjekerner
- Dressing
1 tsk honning
1 spsk æblecidereddike
2 spsk rapsolie
Salt, peber
Sådan gør du
- Snit hvidkålen fint evt. på et mandolinjern. Bland dressingen, hæld den over den fintsnittede hvidkål og massér/vend dressingen godt med det.
- Varm en pande op og rist pinjekernerne. Skær imens avocado og agurk i skiver og bland dem med hvidkålen. Salaten må gerne trække lidt inden servering. Lige inden servering hældes de ristede pinjekerner over.