kagebord

Invitation til fødselsdagskagebord

I dag har vi fejret dobbelt fødselsdag – og det er selvfølgelig sket med invitation til fødselsdagskagebord. Ikke af sønderjyske dimensioner, bevares, men dog med fødselsdagsboller, flere kager og småkager. Og dermed fulgte vi en af traditionerne fra det sønderjyske kage- eller kaffebord, nemlig at man starter med at få lagt bunden med boller og bevæger sig derfra over i først tørre, så bløde og til sidst hårde kager. 

Her startede vi med tre slags boller: valnøddeboller og to mere eller mindre grove, bløde boller. Sidstnævnte blev bagt efter en japansk bagemetode, tangzhong. Derefter gik det videre med julebrownie, havtorntærte med marengs og den for tiden meget populære kajkage. Afslutningen blev et par julesmåkager, nemlig vaniljekranse og brunkager, der vakte stor begejstring hos især den yngste generation ved fødselsdagsbordet.  

Kagerne blev arrangeret i små stykker a la kagetapas. Så kunne man nemlig godt få plads i maven til at smage dem alle. For når der er invitation til fødselsdagskagebord, er det godt at justere størrelserne.

Der kommer opskrifter på det hele – bare man er lidt tålmodig 😉 

Dobbelt fødselsdag 

Vi fejrede dobbelt fødselsdag, for ligesom undertegnede har den skæggedes datter fødselsdag i den kommende uge. Da vi stort set inviterer de samme gæster, så kunne vi lige så godt fejre det sammen. Og således var der i dag disket op med søde sager til de i alt 14 store og små, vi fik bænket omkring bordet.            

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*