Is a la Caribien

Is a la Caribien med ananas, kokos og rom

Ja, ja, ja… jeg ved det godt. Det er langt fra den første is på bloggen, det bliver helt sikkert ikke den sidste af slagsens. Og næppe heller den sidste med temaet Caribien, for jeg er vild med Caribien og begejstret for is. Derfor er det oplagt at lave en is a la Caribien.

Jeg kan jo godt lide at gå og optimere på opskrifter. Prøve lidt mere af det ene, lidt mindre af noget andet, og arbejde med at skabe sammenhæng mellem konsistens og smag. I isen her ville jeg gerne have oplevelsen af kokos med, fordi kokos er lige så uadskilleligt fra Caribien – og pina colada – som rom og ananas. Jeg serverer isen med frisk frugt vendt i lidt honning og pakket ind i en profiterole aka vandbakkelse. Bare for at gøre noget anderledes.

Aftener som vækker minder om Caribien

Den skæggede og jeg har tabt vores hjerter til Caribien (og hinanden selvfølgelig). Vi har således siddet mange aftener på en terrasse på en caribisk ø. I disse dage, hvor Danmark er ramt af hedebølge, oplever vi lidt af den samme stemning som i Caribien med de lange, varme aftener, blot væsentligt lysere. I Caribien skal man være klar til solnedgang allerede omkring kl 18, det giver mørke, men meget hyggelige aftener. Så sidder vi og lytter til, at restauranten i nærheden gør klar til rykind. Bestikkets klirren og tjenernes småsnak blander sig med lyden af fuglenes puslen i buskene. Imens sidder man så bare og tager dagens oplevelser ind, måske med et glas vin eller en gin-tonic i hånden. På samme måde sidder vi i disse dage på terrassen herhjemme i varme Danmark. Vi nyder her, hvordan roen indfinder sig, efterhånden som vinden lægger sig, og mørket falder på.

Detaljer

Hvor mange?

6-8 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Frysertid?

4 timer i fryseren

Hvor svært?

Gennemsnitlig

Ingredienser

  • 400 g ananas, netto ex. skræl og stok

  • 200 g rørsukker

  • Saft og revet skal af 1/2 lime

  • 2 spsk mørk rom

  • 25 g kokosmel

  • 2 æggehvider

  • 2 æggeblommer

  • 3 + 1 spsk sukker

  • 3 dl flødefraiche

Sådan gør du

  • Skær ananaskødet i mindre stykker og hæld dem op i en kasserolle sammen med rørsukker og limesaft og revet skal. Lad det simre sammen i ca. 10 minutter.
  • Giv ananasblandingen en god omgang med stavblenderen, så der kun er små stykker tilbage – men det må der også gerne være, for det giver lidt struktur i isen. Køl ananasblandingen af evt. i køleskab.
  • Når blandingen er kølet helt af, laves selve isen: pisk æggehviderne helt stive, tilsæt 1 spsk sukker og pisk et minuts tid igen. Stil til side.
  • Pisk i en anden skål flødefraiche til en blød flødeskum. Og slut af med i en tredje skål at piske æggeblommer og 3 spsk sukker sammen til en hvid og luftig æggesnaps.
  • Æggesnapsen tilsættes den afkølede ananasblanding sammen med rom og kokosmel.
  • Blandes rundt, og herefter vendes først flødeskummet og derefter de stiftpiskede æggehvider i. Hældes i passende beholdere og fryses i minimum 4 timer.
  • Tages ud af fryseren 10-15 minutter før servering – det gør det lidt lettere at forme kugler af isen, og så smager den faktisk også bedre.

No Comments

  1. Lyder lækkert, men hvad er flødefraiche.?

    • Hej Niels-Jacob
      Det er rigtig lækkert. Flødefraiche er en blanding af piskefløde og cremefraiche, som du bl.a. kan købe i Føtex, Bilka etc. Det er Arla, der laver den, så vidt jeg husker. Kan du ikke skaffe det, så brug bare 1/4 l piskefløde i stedet, det kan man fint.
      Hilsen Susanne

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*