Jule-tyvstart med ingefærsmåkager – et alternativ til brunkager

Juleforberedelserne plejer først at starte efter min fødselsdag, men i år har jeg gjort en undtagelse med de her ingefærsmåkager. De ligner en lys udgave af brunkager, men smagen er helt anderledes med kombinationen af sød, syltet ingefær og skarp, stødt (tørret) ingefær.
Der blev taget godt imod den alternative julesmåkage både herhjemme og på kontoret, hvor de medbragte smagsprøver hurtigt forsvandt. Må huske en større kagedåse næste gang 😉

Opskrift – ingefærsmåkager

Her bliver til ca. 4 plader med 20 stk på hver.
Tid: Det tager en halv time at bikse dejen sammen, derefter skal den i køleskabet natten over. Bagetiden er ca 15 minutter.

Ingredienser:

  • 100 g mandler
  • 150 g smør
  • 150 g lyst rørsukker
  • 75 g syltet ingefær
  • 1 spsk ingefærsirup fra glasset med syltet ingefær
  • 250 g mel
  • 1 tsk natron
  • 1 – 1 1/2 tsk tørret, stødt ingefær
  • 1 nip salt

Start med at smutte mandlerne. Så er det klaret, og det tager altid længere tid end forventet. Hak også den syltede ingefær groft, stykkerne må gerne være lidt chunky store.

Smelt smør og sukker sammen i en lille gryde. Tag gryden af varmen og rør den hakkede, syltede ingefær i sammen med ingenfærsiuppen.
Bland mel, natron, stødt ingefær og salt i en skål. De smuttede mandler blandes i. Derefter hældes sukkerbladingen over, og det hele røres godt sammen med en ske. Dejen hældes i en form ca 10 x 15 cm, som er foret med husholdningsfilm. Tryk dejen godt ud i hjørnerne og glat overfladen. Stilles i køleskab natten over.

Næste dag tændes for ovnen på 170 grader varmluft. Dejen skæres til tynde, tynde småkager med en skarp kniv. Jo tyndere kagerne er skåret, jo mere velsmagende bliver de. Bages i ca. 12-15 minutter. til de er lysebrune. Afkøles på rist og gemmes i kagedåser.
Dejen kan fryses, inden den bliver bagt. Så kan du tage et stykke op og bage, når der kommer gæster. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*