kajkage med kokos og lemoncurd

Kajkager med kokos og lemoncurd

Kajkagen drømmer om Caribien og eksotiske drinks… derfor kajkager med kokos og lemoncurd.

Med den grågrumsede fjord pisket i oprør lige uden for vinduet – holdt nede af en lige så grå og tung himmel – er der kun én ting at gøre: Drømme om uendeligt blåt vand under en herligt varmende sol, så varmende at man må søge ind i palmernes skygge. Det er lige, hvad Kajkagen har gjort. Kajkagen har fået et touch af Caribien i form af kokos i mazarinbunden og lemoncurd i fyldet. Udenpå har Kajkagen iført sig solbriller og fået selskab af et par nye venner i nye farver.

Er man mere til den traditionelle kajkage, ligger der en eminent god opskrift her, hvor Kajkagen er taget til Halloween. Hverken den skæggede eller vores nabo blev nu forskrækkede ved synet – de var begge ret vilde med den traditionelle udgave.

Tidsrøvere 

“Sig mig, er det alt, hvad du har lavet?” spurgte den skæggede vantro, da han så resultatet af min indsats. 12 kajkager blev det til – og indrømmet, det tog sin tid, men jeg lavede altså også andet indimellem. Desuagtet er kajkager absolut ikke noget, man lige bikser sammen. Eller som den skæggede tørt konstaterede, så er det de dyreste kager, han nogensinde har spist – hvis man altså skulle regne min timeløn med. Det er dog nok noget af det sjoveste tidsrøveri, jeg har prøvet. 

Kajkagerne tager altså en mindre krig at lave. Et fif er at lave lemoncurden dagen før – og så lave en større portion, så er der også til morgenmaden.

Jeg er stadig ikke fuldbefaren, når det gælder marcipanovertræk, men øvelse gør vel mester – håber jeg – og den skæggede vil gerne smage alle mine forsøg. Og så må jeg lige sige, at heller ikke denne udgave af kajkagen egentlig hører hjemme her på en side, der hedder Sundt for to, for sund er den virkelig ikke – mental sund måske, for den giver ro i sindet og glæde i maven. 

Detaljer

Hvor mange?

12 stk

Arbejdstid?

2,5 time

Alt i alt?

2,5 time

Hvor svært?

Svært…

Ingredienser

  • Lemoncurd
  • 1 citron

  • 65 g sukker

  • 30 g smør

  • 1 æg (sammenpisket)

  • Mazarinbund
  • 50 g blødt smør

  • 50 g sukker

  • 75 g revet marcipan

  • 1 æg

  • 40 g hvedemel

  • 20 g kokosmel

  • 1/2 tsk bagepulver

  • Smørcreme
  • 125 g smør

  • 1 æggeblomme

  • 75 g flormelis

  • 1 tsk vaniljesukker

  • Hindbærmarengs

  • 50 g hindbær

  • 1/2 dl vand

  • 65 g sukker

  • 1 æggehvide

  • 15 g flormelis

  • Overtræk
  • 225 g marcipan

  • 110 g flormelis

  • 30 g glukosesirup

  • Pastafarver (gul, grøn)

  • 1 spsk kakao

Sådan gør du

  • Lemoncurd
  • Saft og revet skal af citronen blandes i en kasserolle med sukker og smør. Koges op, så sukkeret smelter, men ikke så varmt, at smørret bruser.
  • Sæt varmen helt ned. Rør ægget sammen og hæld det i blandingen. Tag evt kasserollen af varmen imens.
  • Rør i blandingen, mens den står på lav varme, indtil den tykner. Hældes i en skål og køles af. Tip: Si blandingen, inden den køles af, så undgår du trevler fra æggehviden i den færdige lemoncurd.  
  • Mazarinbund
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Tag en bageplade frem og læg bagepapir på. Du behøver ingen form til bunden.
  • Rør smør og sukker sammen med revet marcipan. Tilsæt ægget og pisk det hele godt. Sæt elpiskeren til side. Vend nu mel, kokosmel og bagepulver i og saml hurtigt dejen.
  • Bred dejen ud på bagepapiret i et rektangel på ca. 16 x 22 cm. Bages ved 180 grader varmluft i 10 minutter, indtil bunden er lysebrun og fast i overfladen. Køles af.  
  • Smørcreme
  • Mens bunden bages, røres alle ingredienserne til smørcremen sammen med elpiskeren.  
  • Hindbærmarengs
  • Hindbær og vand koges op. Når hindbærrene er splattet ud, sies kernerne fra, så du har en fin saft. Den kommes i en ren kasserolle sammen med sukkeret og koges i ca 10 minutter til en tyk sirup. Lad siruppen være kogende.
  • Æggehvide og flormelis piskes sammen til marengsskum. Hæld den kogende hindbærsirup i marengsskummet ad et par gange. Pisk nu længe, længere end du tror, så du får den smukkeste lyserøde og ikke mindst blanke marengs. Virkelig flot!
  • Nu skal marengs og smørcreme blandes. Start med at tage en skefuld marengs og rør ud i smørcremen. Derefter vender du af et par gange resten af din marengs med smørcremen. Sørg for at holde luft i.
  • Kom din marengs-smørcreme op i en sprøjtepose med en pæn stor tylle. 
  • Samling af kagerne – første del
  • Udstik mazarinbunden i 12 cirkler ca 4 cm i diameter (det passede med et af vores cognacglas). Sæt dem på et skærebræt eller tilsvarende, som du kan finde plads til i køleskabet.
  • På hver cirkel lægger du en skefuld lemoncurd – ud til kanten. Ovenpå sprøjter du en top af marengs – også helt ud til kanten. Sæt dem i køleskabet, mens du klargør marcipanovertrækket. 
  • Overtræk
  • Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Del massen op i tre portioner – 1 stor til den gule farve og to små til henholdsvis grøn og brun. Farves med henholdsvis pastafarve og kakao – lidt ad gangen indtil de har fået ønsket farve.
  • Rulles tyndt ud, tyndere end du tror – men ikke så tyndt, at det bliver gennemsigtigt. Udstikkes i 12 cirkler, ca. 8 cm i diameter.  
  • Samling af kagerne – sidste del
  • Tag kagerne ud af køleskabet. Læg marcipancirklerne over hver kage og tryk dem pænt til forneden. Pynt efter behag og evner.
  • Opbevares på køl, men kan godt klare at blive frosset… hvis man når det. 

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*