sommermenu til pigefrokost

Sommermenu til pigefrokost

Vi tager lige fordommene først: tøsefrokost er lig med masser af snak, så man dårligt kan få ørenlyd, og der spises let og elegant mad, gerne uden kalorier overhovedet, mens der hældes hvidvin indenbords. Nå, men det er altså ikke helt sådan en pigefrokost, som jeg kommer med menu til her. Bevares, der blev serveret hvidvin og forholdsvis sund mad. Men da vi kun var to kvinder, der endda er relativt velopdragne, kunne man altså holde støjniveauet inden for det acceptable.

Frokost + kaffe = froffe?

Vi mødtes lidt sent, så det var til frokost og kaffe = froffe? Jeg havde selvfølgelig lavet alt for meget mad, men det blev bare gemt til aftensmad. Jeg ville gerne have, at der var lidt forskelligt, for vi måtte gerne sidde over frokosten længe, nippe, nyde og snakke – vi var jo ikke på arbejde…

Alle retter, på nær desserten, kom på bordet på én gang. Først og fremmest de hvidløgsstegte tigerrejer, som jeg desværre ikke fik et foto af. De er pærenemme at lave: de skal bare tøs op og lægges i en marinade af olivenolie, et finthakket fed hvidløg og lidt salt og peber. Der ligger de en time eller to, hvorefter de steges på en varm pande i et par minutter.

røget laks med æble-kapers dressing

Dernæst den røgede laks med æble-kapers dressing, som kan gøres klar i forvejen. Vent blot til servering med at hælde dressingen over laksen. Ligeledes kan ægge-avocadosalaten forberedes på forhånd. Det er en lidt spicy sag, så hold igen med chilien, hvis den skal stå længe – den står simpelthen og bliver stærkere i smagen over tid.

pigefrokost med falafler og tahindressing

Falafler med tahindressing var det lune indslag, hertil salat med hindbærdressing, hindbær, parmesan, ærter og agurk.

pigefrokost med salat med hindbærdressing

Frokostens søde punktum

Det søde punktum for vores pigefrokost blev denne kirsebærcrumble. Her fik mine kolleger på arbejdet glæde af resterne dagen derpå. Min gæst havde i øvrigt aldrig set Twin Peaks, så enhver henvisning hertil i forbindelse med denne crumble faldt helt til jorden…

kirsebærcrumble

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*