Den skæggede er forkølet på den her meget insisterende snøftende facon. Han bad derfor om at få suppe, gerne rygende varm og stærk. Jeg vidste egentlig godt, at det ikke ville få ham til at snøfte mindre, hvis der blev sat en skål varm suppe foran den løbende næse, i hvert fald ikke på kort sigt, men forhåbentlig ville det give lidt lindring og måske endda virke på længere sigt. Om en blomkålssuppe med tigerrejer giver resultat, må tiden vise. Foreløbig løber næsen, og halsen er øm.
Det interessante – for mig – ved suppen er, at den er lavet på basis af blandt andet blomkål, og hverken den skæggede eller undertegnede er sådan rigtig begejstrede for den grøntsag. Jeg har nærmest traumer fra barndommen om udkogt, smattet blomkål. Men det viste sig, at vi begge ret godt kunne lide, når blomkål bliver til en blomkålssuppe med tigerrejer. Den var stærk og nærende, som sådan en skal være. Perfekt til en kølig septemberaften.
Suppen kan eller skulle i hvert fald ikke stå helt alene. Jeg er altid glad for at få et eller andet med lidt mere substans til en suppe. Her havde jeg noget af mit foccaciabrød i fryseren, der lige blev lunet i ovnen – mums, det var lækker aftensmad.
Detaljer
2 (forkølede) personer
30 minutter
30 minutter
Enkel
Ingredienser
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1/2 blomkål
1 bagekartoffel
3/4 l grøntsagsbouillon (gerne fra terning, fx Herbamare)
1 dl madlavningsfløde
Olivenolie til stegning
1-2 tsk tørret timian
En anelse chiliflager
Salt, peber
150 g tigerrejer
- Serveres evt. med lidt foccaciabrød
Sådan gør du
- Varm lidt olivenolie i en gryde. Hak løg og hvidløg fint og svits det i olivenolien, uden at det tager farve. Tilsæt blomkål og bagekartoffel skåret i mindre stykker. Lad det svitse et par minutter. Tilsæt så timian og derefter grøntsagsbouillon. Lad det koge sådan småsimrende i ca. 15 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
- Imens kan du varme en pande og lynstege tigerrejerne. Helst kort tid ved høj varme.
- Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen glat. Jeg bruger en stavblender, det fungerer fint. Tilsæt fløde og varm suppen op igen. Smag til med salt, peber, timian og chiliflager. Serveres med de stegte tigerrejer og evt. lidt godt brød. Jeg havde noget af mit foccaciabrød i fryseren, der lige blev lunet i ovnen – mums, det var lækker aftensmad på en kølig aften.