seje cookies closeup

Seje cookies

Onsdag aften annoncerede Mette Frederiksen, at det offentlige Danmark lukker ned pga corona-virus. Det er en meget alvorlig situation og giver særlige udfordringer på rigtig mange områder, og er det derfor passende, at jeg lægger nye oplæg om seje cookies på min blog? Jeg har virkelig vendt det, for på den ene side synes jeg egentlig ikke – på den anden side opfordrede Mette Frederiksen (og derefter med hende også dagligvarehandlen), at der ikke er risiko for mangel på madvarer. Samtidig er der også mange, der får ekstra tid derhjemme – sammen med ungerne, der ikke må komme i skole eller daginstitution. Så derfor fortsætter jeg også med at blogge. Læs med her om de seje cookies, som måske også er verdens bedste – eller i hvert fald rigtig gode.

Verdens bedste cookies?

Mange vil gerne udnævne netop deres opskrift på cookies til verdens bedste. Jeg er lidt mere beskeden og nøjes med at sige, at det her er et rigtig godt bud på sprøde, seje cookies. Sådan nogle seje cookies med masser af mørk chokolade og valnødder samt et hint salt. Sprøde i kanten og seje i midten. De smager supergodt og kan fint serveres til kaffe, te eller et glas iskold mælk. Uanset hvad er de her seje cookies godkendt af både store og små.  

Tag ungerne med i køkkenet 

Jeg bagte disse cookies første gang sammen med et af yngstebørnene i familien, og hun var simpelthen en rigtig dygtig bager. Der blev pisket med lige dele ihærdighed og omhyggelighed, hvorefter dejen blev rullet i små, helt runde kugler og sat på bagepladerne. Så let at hun sagtens selv kunne have lavet dem uden de store problemer. Indrømmet, jeg er altså lidt stolt af yngstepigen.  

Med andre ord send ungerne i køkkenet og smid dig på sofaen, og glæd dig til kaffe og nybagte cookies til læsningen af din bog. Eventuelt kan du lige hakke chokoladen og valnøddekernerne, så der ikke er risiko for skæreskader. Det er så træls at blive forstyrret midt i krimien, fordi man skal yde livreddende førstehjælp til en halvt afsnittet finger…  

Portionen af færdige cookies blev delt. Jeg beholdt nogle få, de fleste kom med yngstepigen hjem – og de sidste blev pakket fint ind i cellofan. De skulle nemlig med i den gave, som jeg om aftenen skulle give til en venindes fødselsdag. Med andre ord varede portionen ikke evigt. Jeg måtte derfor selv i gang med at lave en ny portion, da regn og blæst endnu en gang ruskede løs udenfor, så man kun havde lyst til at læse en god bog, mens man nyder en nybagt cookie. Så skader det jo ikke, at de er meget hurtige at lave. Helt enkelt kan man gå fra cookie-lyst til cookie-tilfredsstillet på en halv times tid.  

seje cookies flatlay

Det er langt fra de første cookies, jeg har bagt. Faktisk er der virkelig mange opskrifter på cookies – bare tjek her.

Detaljer

Hvor mange?

25-30 stk

Arbejdstid?

20 minutter

Bagetid?

10-12 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • 110 g blødt smør

  • 100 g brun farin

  • 80 g rørsukker

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 1 æg

  • 150 g hvedemel

  • ½ spsk groft salt

  • ½ tsk natron

  • 100 g mørk chokolade

  • 25 g valnøddekerner 

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det når at blive blødt. Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Tag desuden et par bageplader frem og læg bagepapir på. Så er du klar.
  • Hak chokoladen og valnøddekernerne groft.
  • Rør smør, brun farin og rørsukker sammen. Tilsæt æg og pisk igen.
  • Bland mel, vaniljesukker, salt og natron og rør det i dejen. Vend til sidst den hakkede chokolade og valnøddekernerne i.
  • Nu kan du enten trille fine kugler eller bare sætte dine cookies i små toppe med to skeer på bagepladerne – resultatet er nogenlunde ens. Uanset hvad skal der være god afstand mellem dem, da de flyder ud.
  • Bages ved 185 grader varmluft i 10-12 minutter. Køles af på bagerist og opbevares i kagedåse. 

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken
close

RAMSLØG TIPS OG OPSKRIFTER

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ E-BOGEN OM
RAMSLØG

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

2 Comments

  1. Ok ok ok. Vi har netop bagt disse cookies, og mine drenge NØD dem:-) De kan varmt anbefales – især i denne tid, hvor der skal lidt ekstra sødt til <3

    • Susanne

      Tusind tak for tilbagemeldingen! Dejligt at de kan sprede glæde i den her tid, hvor det netop, som du siger, er så godt med lidt ekstra forkælelse. Hilsen Susanne

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*