Spinattærte med rygeost

Nogle gange bliver man inspireret, mens man står i forretningen – og så ryger der noget med hjem, som måske ikke er helt gennemtænkt. Det kaldes også impulskøb… 😉 Sådan var det sidste weekend, jeg var styrtet gennem regndråber så store som golfbolde (sådan føltes det i hvert fald) for at nå indenfor i tørvejr i supermarkedet, og nu prøvede jeg så på at trække tiden, så regnen kunne stilne af, inden jeg skulle retur til bilen med mine indkøb. Og så var det, at jeg så den her rygeost, der kostede nærmest ingenting, men som også skulle bruges inden for vildt kort tid. Nå, men det fandt jeg jo nok ud af, tænkte jeg, mens jeg prøvede diskret at vride min skindjakke fri af de værste vandmasser. Hvis de voldsomme vandmængder er udtryk for klimaforandringer, kunne jeg vel gøre det lidt godt igen ved at gøre mit til at stoppe madspild.

Vel hjemme med mine indkøb – og iført tørt tøj – stod den her rygeost på hylden i køleskabet og nærmest æggede mig til at tage kampen op. Vi skulle egentlig slet ikke have noget, som på nogen måde kunne indeholde rygeost. Men en tærte med spinat har sådan lidt efterår over sig og passede dermed perfekt til vejret udenfor, så derfor kom der er en spinattærte med rygeost på bordet i løbet af weekenden.

Opskrift – spinattærte med rygeost

Passer til 2-3 sultne personer, eller som her til 2 personer plus rest til næste dag. Især hvis den serveres med en god salat til.
Tidsforbrug: i alt et par timer fra start til slut, men den reelle arbejdstid er noget kortere, da dejen skal hvile en time, og tærten skal tilbringe ca. 40 minutter i ovnen.
Ingredienser:

  • 100 g hvedemel
  • 50 g rugmel
  • 50 g tipo 00 mel
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolie
  • 4-5 spsk skyr
  • 1/2 dl koldt vand
  • 2 porrer
  • 300 g frossen spinat
  • Lidt olivenolie til at stege i
  • 3 æg
  • 1 dl minimælk
  • 125 g rygeost (resten af bøtten brugte jeg i sandwich med røget laks – ikke tosset!)
  • Salt, peber

Hæld mel og salt i en skål og bland det. Tilsæt rapsolie og skyr – og saml dejen med lidt koldt vand. Dejen skal bare samles, ikke æltes. Rulles ud mellem to stykker bagepapir, mest fordi det mindsker opvask og er en let løsning, så det passer i en tærteform på ca. 26 cm. Smør evt. formen med lidt rapsolie inden, så hænger tærten helt sikkert ikke i. Sæt tærtedejen i køleskab i en times tid.

Tænd for ovnen på 200 grader varmluft, så den er varm, når dejen har hvilet i en time. Sæt tærten i ovnen i 10 minutter, mens du tilbereder fyldet.
Varm en pande med lidt olivenolie. Rens og skær porrerne i stykker, svits dem på panden i et par minutter, tilsæt den frosne spinat og varm igennem, indtil spinaten er tøet op og varm.

Rør imens æg, mælk og rygeost sammen. Tag den forbagte tærtebund ud af ovnen og sænk varmen i ovnen til 180 grader varmluft. Hæld grøntsagerne på tærtebunden og æggemassen over. Bages nu ca. 1/2 time ved 180 grader varmluft.

Serveres med salat efter eget valg.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*