Verdens smarteste småkage – cantuccini med hvid chokolade og citron

Det her er simpelthen verdens smarteste småkage, altid klar til uventede gæster, med mindre der har været besøgende i kagedåsen. Måske er det netop det, der gør det til en af mine absolut favoritter. I hvert fald kan jeg se, at jeg har lavet cantuccinier i mange varianter. Denne gang er det cantuccini med hvid chokolade og citron. Men du skal altså også prøve fx disse her:
Cantuccini ala nutella
Cantuccinier med pistaciekerner, mandler, hvid chokolade
Med smag af kaffe
Sprøde cantuccini helt klassisk

Årh, der er mange gode. Til flokken af de gode tilføjes nu en cantuccini med hvid chokolade og citron. Jeg faldt nemlig over en hvid chokolade med citron i den lokale Fakta (ikke betalt reklame), den måtte jeg bare prøve – dels her, dels i en citronis, der snart kommer på bloggen.


Opskrift – cantuccini med hvid chokolade og citron

Der bliver 35-40 stykker af denne portion.
Tilberedningstid: Den er til at overse – man kommer langt med tre kvarter, for selve dejen tager ingen tid at bikse sammen.
Sværhedsgrad: afhænger af hvor hysterisk du er med at få snaskede hænder. Men de er faktisk ret lette, kræver bare tålmodighed, mens man venter på, at de tørrer.
Ingredienser:
• 250 g hvedemel
• 1 tsk bagepulver
• 1 tsk vaniljesukker
• 125 g rørsukker
• 50 g mandler, hele og ikke smuttede (gør det let)
• 60 g hvid chokolade med citron, grofthakket
• Revet skal og saft af 1/2 citron
• 2 store, fine æg

Tænd ovnen på 170 g varmluft. Bland alle de tørre ingredienser, tilsæt revet skal af citron, mandler og chokolade og saml dejen med først citronsaften og så æggene. Dejen kan godt være lidt vanskelig at samle, men lad endelig være med at ælte den for meget.

Dejen bliver lidt klistret, så den er ikke nødvendigvis let at rulle ud. Så kan man bare forme to stænger med hænderne på bagepapiret, ca. 7 cm brede og 1 cm høje. Bages i ca. 20-25 minutter. Tag pladen ud af ovnen, vent et minut eller to, så den værste varme er dampet af. Skær så stængerne ud i stykker på ca. 1 cm bredde og stil dem på højkant på bagepladen. Bag dem igen i ca. 10-12 minutter.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*