Varm og velkrydret weekendmenu

Jeg har kigget vejrudsigt, og det er ikke opmuntrende læsning for sådan nogen som undertegnede, der foretrækker plusgrader, der mindst starter med et 2-tal og vel at mærke er to-cifrede. Brrr… det er koldt. Sneen fyger rundt, og blæsten gør det i det hele taget til en træls affære at være ude. I sådan et vejr er det bedste, man kan gøre i min optik, at putte sig i sofaen med en kop varm, nærmest skoldhed te eller kaffe og en god bog. Så jeg går efter en varm og velkrydret weekendmenu.

Temaet i weekendmenuen er “varm mad, der varmer dig op indefra” – en varm og vekrydret weekendmenu. Enten fordi maden er varm i sig selv eller gennem god krydring giver den indre varme – eller begge dele. Jeg er lidt pjattet med den varme og spicy karrysuppe, den opfylder nemlig begge kriterier.

Varmende karrysuppe – bestem selv styrken på denne forret. Der er rigeligt her, så du kan evt. gemme resten til dagen efter. Pas blot på med at lave den for stærk, den bliver nemlig stærkere i løbet af natten. Du kan også servere den dagen efter med en skefuld yoghurt naturel, som kan neutralisere styrken lidt. I hvert fald reduceres effekten på tungen.

karrysuppe med brødcroutoner

Grønkålslasagnen her lavede jeg i december, da jeg ikke gad mere snak om julemad og julegodter. Et godt afbræk dengang, og nu er den bare herligt varm.

lasagne med grønkål

Desserten er også fra december, nemlig en æbletærte med masser af blandede nødder. Den er sådan set ikke særlig stærk i smagen, men du kan jo tilsætte lidt krydrede kanel eller ingefær, hvis du også her vil have prikken på tungen og sat gang i varmeproduktionen indefra.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*