skagen Vibbe-byguldager

Vis mig din morgenmad: sund og skøn start med byGuldager

I sidste uge mødte vi Louise aka The harbourgirl og Malin fra Malins Mad, der fortalte om, hvad de gerne vil spise til morgenmad. I dag har jeg fået mail fra Vibeke fra byGuldager. Og hun er bare et vildt inspirerende bekendtskab. Glæd jer til at læse hendes mail om morgenmad byGuldager, som jeg har gengivet nedenfor:

Da Susanne spurgte mig, om jeg ville vise min morgenmad, tænkte jeg “ih du milde, har jeg en fast rytme om morgenen?” og det viste sig faktisk, at det har jeg 🙂 Jeg har tre ting, som jeg skifter imellem. Faktisk er jeg meget mere et vanemenneske, end jeg gik og troede, i hvert fald med mad :-).

Mange tak til Susanne for at blive spurgt og for at sætte fokus på morgenmad.

skagen Vibbe-byguldager


Om mig: Jeg hedder Vibeke Silke Guldager, er 54 år, bor sammen med min mand Frank og bonusdatteren Emma på 16 år. Lige nu har vi boet to steder siden 19. marts, og vi pendler mellem Skagen og Rødovre, hvor vi også har en lejlighed og et arbejdsprojekt.

Jeg har bloggen https://byguldager.dk Her har jeg fokus på livet plus50, overgangsalderen og stress.

Det er COOL at være HOT

Jeg holder desuden foredrag og skal ud og holde foredraget “Det er COOL at være HOT” i efteråret 2020.

Jeg skal sammen med lægen Søs Wollesen på Danmarksturné til 16 byer i Danmark i oktober og november. Ved hjælp af åbenhed, vores historier og brugbare redskaber mener vi, at det er muligt, at den enkelte kvinde kan få et lettere liv i overgangsalderen.

Er der et godt liv efter de 50 år?

Absolut og endda et godt og dejligt liv, men det kræver disciplin, sunde madvarer, motion, regelmæssig søvn og et positivt mindset.

Intet kommer af sig selv, for med overgangsladeren, som jeg er hårdt ramt af, kommer også mange udfordringer som ekstra kilo, ondt i kroppen, humørsvingninger etc. Derfor betyder en sund og nærende morgenmad og daglige morgenrutine så meget for mig. En god start betyder alt for min dag.

vitaminpiller byguldager

Jeg starter altid min dag med min morgenbakke.
Den indeholder basisk ioniseret vand ( jeg har en Chanson vandmaskine), og på fastende hjerte drikker jeg et glas vand med presset citron. Det renser hele mit indre 🙂

På bakken står mine omega 3, mine Bidro kvinder piller (perfekt til overgangsalderen), mælkesyrebakterie også Bidro, mit kollagenpulver (bidro) og min rosenrodspille.

Så er jeg ligesom igang 🙂

3 x smoothies til morgenen

grøn greenie

Jeg elsker at lave smoothies om morgenen. Denne her grønne greene fra Sally Walker, som hedder “GRØN GUDINDE DRIK”, er min favorit .
Det er en rigtig BEAUTY FOOD: Den er fuld af vitaminer, renser leveren og giver smukt hår og hud. Selv min mand er vild med den, og det siger ikke så lidt, for han er mest til brød og ost 🙂 Jeg har lavet et blogindlæg kun med den, og opskriften er venligst udlånt af Sally. Du kan finde den her samt opskriften: https://byguldager.dk/groen-greenie-der-giver-smuk-hud-og-glansfuldt-haar/

Jeg skifter mellem den grønne og denne her pinke favorit. Den pinke er med gulerødder, vand, banan , ingefær, æblejucie og lidt frosne jordbær. Det er sådan lidt på slump, hvor meget jeg putter i.

pink smoothies byguldager

En anden favorit er den nemme løsning, og det skal der være plads i fryseren til, for min morgener er også hurtige morgener. Denne version med spinat etc. smager så godt. Den er fra Lidl og kommer med fire små poser – så bliver det ikke nemmere.

lidl green

Lørdag og søndag – med brunch

Lørdag og søndag kan der sagtens gå brunch i morgenen. Der laver vi ofte scramled eggs med broccoli og ostepølser eller banan pandekager fra Michelle Kristensen – som jeg elsker at lave, og så er de så nemme at lave. MUMS. Ellers elsker jeg ristet rugbrød med hytteost og hindbærmarmelade.

pandekager MK

Jeg håber, du er blevet inspireret, og tak fordi du læste med. Og tak til Susanne for at måtte være med som gæst.


Hav en dejlig dag.
Vibeke

Og herfra skal lyde en STOR tak til Vibeke for at dele sine morgenrutiner og morgenmad byGuldager med os andre. Nu ved jeg, at der til Vibekes rutiner også hører morgenbadning ved Skagen, når lejlighed byder sig. Det er en rutine, som jeg sagtens kan anbefale. Morgenbadning i havet (eller en fjord) er en fantastisk oplevelse, både når sommervejret er mildt, og på de kolde vinterdage.

Men derudover skal jeg helt sikkert have tjekket op på Vibekes vitaminer. Måske jeg kan optimere på mit eget indtag, der er en kombination af fiskeolie (yirks), allround vitaminpille og d-vitamin. Sidstnævnte på tandlægens anbefaling (en anbefaling jeg ikke turde sidde overhørig).

Kommentarer

 1. Ej hvor smart med Lidl’s færdigblanding til smoothies👍🏻 Den skal jeg da lige have prøvet💚

  Tak for masser af god inspiration og input i din morgenmads serie Susanne🙏🏻

  Kh
  Louise
  Kh
  Louise

  • Susanne

   Hej Louise,
   mange tak de pæne ord. Forhåbentlig giver det ideer til, hvordan morgenen også kan tage sig ud.

   Ja, Vibeke har også inspireret mig til at teste den lette løsning af fra Lidl. For er den nu god, kan det være vejen, når man ikke lige orker at stå med det store setup af grønt og frugt.

   Kh Susanne

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*