5. december: appelsinsalat med marokkansk strejf

Efterhånden er appelsinsalat i en eller anden form blevet et indslag på mange juleborde, både juleaften og til julefrokosten. Jeg fortsætter mit tema med nye indslag til julefrokosten med denne udgave, der også fint kan serveres som tilbehør til et stykke fisk eller kød. Og så er vi gået i det marrokanske hjørne, fordi mange af krydderierne i det marokkanske køkken matcher rigtig godt den danske julemad.
For nylig holdt jeg tøsefrokost for en flok gode veninder, og nu går det måske op for dem, hvorfor jeg valgte et marokkansk tema – de var ganske enkelt prøvekaniner for nogle nye retter til julefrokostbordet. At dømme efter deres reaktioner ramte jeg meget rigtigt, så nu kommer de, altså retterne, på bloggen i denne uge, hvor jeg sætter fokus på alternative indslag til julefrokostbordet.

Opskrift – appelsinsalat

Tilbehør til et par stykker, eller som en del af et frokostbord for 3-4 personer.
Tidsforbrug: 15 minutter
Sværhedsgrad: let
Ingredienser:

  • 3 håndfulde rucola
  • 2-3 appelsiner
  • 20 oliven. Grønne eller sorte
  • 1 rødløg
  • 30 g ristede pinjekerner

Dressing:

  • 1 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt, peber

Start ned at riste pinjekernerne på en tør pande. Skyl og tør rucolasalaten og læg den på et fad. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i tynde skiver. Skær løget i ringe. Læg begge dele sammen med oliven skåret i skiver på rucolasalaten. Top med de ristede pinjekerner. Lav en dressing af æblecidereddike, olie, salt og peber og hæld den over.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*