Egentlig havde jeg planlagt noget helt andet til i dag, nemlig en nyfortolkning af rødkål. Men jeg fik lyst til at dele denne her opskrift i stedet. Det er egentlig en tabouleh, men hvis man nu giver den navnet “grønkålssalat med blandede nødder og perlebyg”, så lyder den meget mere som noget, der kan findes på et dansk julebord til frokost eller aften. Salaten egner sig fint til at blive lavet på forhånd, og den bliver kun bedre af at trække en times tid.
Vil du prøve en anden salat med grønkål, kan jeg varmt anbefale denne grønkålssalat med rødbeder, kikærter og andet godt.
Opskrift – grønkålssalat
Tilbehør til 4-5 personer
Tidsforbrug: 45 minutter
Sværhedsgrad: ret enkel, hakke, riste og koge…
Ingredienser:
- 2 dl perlebyg
- 100 g hakket grønkål
- 1 granatæble
- 2 håndfulde blandede nødder og kerner – jeg brugte hasselnødder, mandler og græskarkerner
- 1 rødløg
- 1/2 bundt mynte
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 spsk æblecidereddike
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk chiliflager
- Salt, peber
Start med at koge perlebyggen efter anvisning på pakken, den må gerne have lidt bid.
Imens ristes nødder og kerner på en tør pande, når de er kølet lidt af, hakkes de groft. Granatæblets kerner befries fra skallen – jeg har ikke fundet den letteste metode endnu, men vil blot sige, at det er vigtigt, at man ikke får de hvide hinder med, for de er ret bitre. Hak rødløget, mynten og persillen. Vend perlebyggen med grønkålen, tilsæt nødder, kerner, persille og mynte. Bland en dressing af æblecidereddike, olie, salt, peber og chiliflager og bland den godt ind i salaten.