Sødmefyldt salat med jordbær

Dagens salat med jordbær er fyldt med sommervarme. Lige hvad man kan bruge på en dag i juli, der minder mere om oktober end om juli. Masser af farve, masser af smag – og ikke mindst masser af danske råvarer. Salaten går til stort set hvad som helst. Den er perfekt til vegetarretter, grill uanset om det fisk eller fugl, og en bøf kan den sikkert også akkompagnere. Salaten er et resultat af, at jeg havde fået købt rigeligt med jordbær. Heldigvis har mange af de danske jordbær begrænset holdbarhed – i stedet har de smag og rødme, som kommer af den danske sommers omskiftelige vejr.

Dressingen til denne salat med jordbær er med en hyldeblomsteddike, som jeg faldt over forleden. Så vær forberedt på en del salater etc med hyldeblomsteddike i den nærmeste fremtid. Har man ikke hyldeblomsteddike, kan en eddike, der ikke er for skarp i smagen anvendes i stedet.

Andre salater med jordbær

Jordbær egner sig fortrinligt til salater i det salte køkken. For eksempel i denne her kartoffelsalat sammen med ærter. Eller hvad med denne her salat med asparges og saltede mandler. Salaterne egner sig som tilbehør eller for eksempel som en del af en buffet.

Vidste du, at…

  • Jordbær slet ikke er et bær, men en samling af nødder? Jordbær er en såkaldt flerfoldssamfrugt. Alle de små lyse prikker på jordbærret er nødder. Det røde ”bær” er udvendigt frugtkød, som holder sammen på nødderne.
  • Jordbær behøver ikke at være røde? Der findes også en hvid variant, der ofte kaldes for ananasjordbær.

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 2 personer

Arbejdstid?

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • 1/2 bakke jordbær

  • 12-14 cherrytomater

  • 1/2 fennikel

  • Grøn krølsalat – eller lignende salat

  • Dressing
  • 1 tsk akaciehonning

  • 1 spsk hyldeblomsteddike

  • 2 spsk rapsolie

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Skal der virkelig forklaring til? Så ok da:
  • Riv eller skær salaten i mindre stykker. Skær cherrytomaterne i halve eller kvarte, det samme med jordbærrene. Mix det hele i en passende skål. Rør honning og eddike sammen til dressingen, tilsæt olie, salt og peber. Hæld dressingen over salaten – og server den til, hvad du nu ellers skal have…

Kilde: Plantorama

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*