Årets første sommermenu med fisk og rabarber

Da det nærmest er sommer udenfor, skal vi i hvert fald dyrke en sommermenu fredag aften i denne weekend. Den skal bestå af lette retter og ingen grill. Uanset hvor tillokkende det er at sætte sig ude og grille, så er aftentimerne stadig kølige – og den skæggede er lige akkurat kommet på den anden side af den nærdødsoplevelse, det er at være forkølet. Om forkølelse og influenza er værre for mænd end kvinder, ved jeg ikke, men deres oplevelse af det er i hvert fald slem! Så vi skal ikke ud og småfryse eller udsætte os for træk af mindst to årsager. Den skæggede vil gerne være rask – og jeg vil ikke risikere at blive forkølet efter at have skrevet ovenstående. Det kunne godt blive lidt træls…

Så derfor er aftenens menu til at tilberede indendørs. Er man til grill, så kan man altså godt smide fisken på grillen. Brug en stegebakke, så der er styr på det. Læg den der sammen med asparges og andre grøntsager, der er velegnede til grill.

Forretten bliver et glas kølig hvidvin, der nydes i afslappet stemning, inden solens varmende stråler forsvinder fra himlen. Hovedretten er denne sommermiddag med fisk, nye kartofler og asparges.

Desserten skal også hylde det herlige vejr, og er der noget, der gror godt under varme og sol, så er det rabarber. Her puttet i en skøn rabarbertærte med frangipane. Den er vildt lækker…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*