Grønne linser med masser af grønt

Her er jeg gået lettere amok i grønt med grønne linser, grønne asparges, forårsløg, agurk og spinat. Plus lidt feta for dog at skabe lidt anden farve. Denne ret lever altså ikke op til mantraet om, at mange farver på tallerkenen er godt og sundt, med mindre de andre farver findes i resten af menuen. Og resten af menuen kan fx være lidt bagt fisk. Eller du kan bruge linserne her som fyld i en wrap.

Hvis de grønne linser skal fungere som selvstændig ret, skal du nok lige finde et naanbrød eller tilsvarende at servere til. Ellers tvivler jeg på, at der vil være nok mæthed i retten. De grønne linser med grønt er alligevel er let omgang.

Et alternativt bud er denne her, hvor linserne suppleres af røde vindruer. Det bliver rigtig flot.

Grønt er godt for øjnene

Jeg er næppe den eneste, der er mega opmærksom på mit syn. Så jeg gør gerne, hvad jeg kan for at holde øjnene sunde. Men hvordan? Grønt er godt for øjet, siges det. Det er faktisk ikke bare en talemåde, for der er noget om det. Undersøgelser viser nemlig, at store mængder af antioxidanter kan være med til at reducere udviklingen af visse former for alderspletter på nethinden, AMD, som er den mest almindelige årsag til svær synsnedsættelse i Vesten.

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 2 personer

Arbejdstid?

30 minutter

Alt i alt?

30 minutter

Hvor svært?

Helt enkelt

Ingredienser

  • 1 dl grønne linser

  • 2 1/2 dl grøntsagsbouillon

  • 1/2 bundt forårsløg

  • 1/2 bundt grønne asparges

  • 2 håndfulde frisk spinat

  • 1/2 agurk

  • 2-3 spsk feta i tern

  • 1/2 citron

  • Salt, peber

  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Kog linserne i grøntsagsbouillon efter anvisning på posen.
  • Imens forberedes grøntsagerne: forårsløgene skæres i små stykker. Enderne af de grønne asparges knækkes af og kasseres, resten skæres i stykker på ca 3-4 cm. Spinaten skylles og hakkes meget groft. Og endelig halveres agurken på langs, kernerne fjernes, og agurken skæres i skiver.
  • Når linserne er ved at være møre, hældes evt. overskydende vand fra. Varm en pande med lidt olivenolie op og svits forårsløg og asparges et par minutter. Tilsæt lidt citronsaft og derefter spinaten. Lad spinaten falde sammen. Lige før servering tilsættes agurkeskiverne og vendes rundt. Bland de grønne linser i og smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft. Ved servering smuldres feta over.

Kilde: Øjenhospialet Danmark

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*