efterårets pizza med kantareller

Efterårets pizza med kantareller

Det er efterårsferie for mange, og så skal der selvfølgelig hyggemad på bordet. Og da den skæggede er hjemme i denne uge, er det næsten som at have ferie, selv om vi går på arbejde. Som “nærmest ferie”-mad har jeg valgt en pizza med kantareller. Det er en pizza i en voksen version. Ingen tomatsovs, ingen basilikum etc. Men derimod noget af det, der hører efteråret til, nemlig kantareller og grønkål. Begge dele er jeg ret begejstret for, især når det kombineres med gedeost.

Hjemmelavet pizza kan være lidt omstændeligt, fordi der skal være tid til, at dejen hæver. Det passer ikke lige ind i en almindelig hverdag, hvor der max må gå 1/2 time fra start, til maden er på bordet. Denne her dej kan imidlertid tilberedes i god tid, evt. dagen før, så skal du bare reducere mængden af gær. Koldhævning eller langtidshævning giver også en god smagsdybde til bunden, så på den måde er det også en god ide.

Til en pizza med kantareller hører en god efterårspræget salat, det kunne være denne her direkte fra salatbaren (min salatbar). Og med bunden således lagt kan der måske også blive plads til en dessert eller en lækker bagt æblekage.

Detaljer

Hvor mange?

2-3 personer

Arbejdstid?

30 minutter + 1-2 timers hævning

Bagetid?

15 minutter

Hvor svært?

Som pizzaer nu er… medium

Ingredienser

  • Bund
  • 2 1/2 dl lunt vand

  • 25 g gær

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk honning

  • 3 spsk olivenolie

  • 150 g durummel

  • 200 g groft hvedemel

  • Fyld
  • 200 g kantareller

  • 1-2 portobello svampe afhængig af størrelse

  • 3-4 stilke grønkål

  • 1 rødløg

  • 1/2 rulle fast gedeost

  • 4 spsk skyr

  • 100 g revet ost

  • Olivenolie til stegning

  • Salvie, tørret

  • Salt, peber

  • Serveres med en god salat

Sådan gør du

  • Bunden
  • Hæld vandet i en skål, rør gær ud og tilsæt salt, honning og olivenolie. Rør derefter først durummel ud i blandingen, tilsæt derefter hvedemel efter behov, det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Dejen skal være blød og smidig, ikke tør.
  • Ælt dejen igennem og læg den i en skål med lidt olie i bunden. Giv dejen et skvæt olie og dæk den til med husholdningsfolie. Stilles i køleskabet et par timer eller mere.
  • Fyld og bagning
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Rengør kantarellerne og del dem i mindre stykker. Skær portobello svampene i mindre stykker. Skyl grønkålen og skær den i mindre stykker. Varm en pande op med lidt olivenolie. Svits kantareller og svampe heri. Krydres med salt, peber og salvie. Tilsæt grønkål og lad den falde sammen. Skær imens gedeosten i skiver og rødløget i både.
  • Varm en pande op med lidt olivenolie. Svits kantareller og svampe heri. Krydres med salt, peber og salvie. Tilsæt grønkål og lad den falde sammen. Skær imens gedeosten i skiver og rødløget i både.
  • Rul dejen ud, så den passer til en bageplade. Læg den på bagepapir på pladen. Fordel skyr ud over og hviden lidt salt og peber. Hæld svampe- og grønkålsblandingen over. Fordel skiverne af gedeost og rødløgsbådene over. Fordel til sidst den revne ost over.
  • Sæt pizzaen i ovnen og skru samtidig varmen ned til 225 grader varmluft. Bages i ca. 12-15 minutter. Serveres med en god salat.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*