fennikelsalat

Fennikelsalat med inspiration fra middelhavskøkkenet

Nogle gange er det tilbehøret, der gør forskellen. Sådan synes jeg, det var i sidste weekend, da jeg serverede bagt fisk med hollandaisesauce og denne fennikelsalat til. Salaten ligner ved første øjekast en typisk middelhavsinspireret salat med tomater, oliven og agurk. Den fintsnittede fennikel giver imidlertid en overraskende dimension til salaten. Og fenniklen lidt lakridsagtige smag passede fint til de rodfrugter, som jeg også serverede til, for de havde nemlig fået et fint drys estragon. Og således gik det hele op i en højere enhed.

Fennikelsalaten passer godt til hvid fisk, der er bagt, men også en fisk, der har været på grillen, vil være et godt valg. Fra de dage, hvor jeg spiste en del kylling (og det er længe siden), husker jeg også en ret med kylling og estragon. Det vil også være fint at kombinere med salaten.

Middelhavskøkkenet berømmes for sin sundhed – tjek for eksempel linket her til I form. Om det er en korrekt berømmelse eller ej, ved jeg ikke. Men masser af grøntsager, frugt, olivenolie, bønner, nødder og fisk lyder i mine ører godt – og er en koststrategi, som jeg sagtens kan følge (og følger). En fennikelsalat må således også høre til i denne kategori – ligesom den franske klassiker salade nicoise.

Detaljer

Hvor mange?

Tilbehør til 4

Arbejdstid?

15 minutter

Alt i alt?

15 minutter

Hvor let?

Meget let

Ingredienser

  • 1 fennikel

  • 200 g cherrytomater

  • 1/2 agurk

  • 1 håndfuld sorte oliven uden sten

  • 1 bundt purløg

  • Dressing
  • 1 spsk hvid balsamico

  • 3 spsk olivenolie

  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Tag de groveste “blade” af fenniklen og snit den fint, evt. på et mandolinjern. Skær cherrytomaterne i halve. Halvér agurken og skrab kernerne ud, skær den i tynde skiver. Hak purløget fint. Bland det hele sammen med de sorte oliven. Rør en dressing af hvid balsamico, olie, salt og peber og hæld over salaten.
  • Rør en dressing af hvid balsamico, olie, salt og peber og hæld over salaten.

Det behøver ikke være svært for at være godt 😉

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*