Lækre salater og pandebrød til Sct. Hans og alle de andre grill-aftener

Sct. Hans lurer lige om hjørnet, og DMIs langtidsprognose siger, at der er udsigt til mange, herlige og lune aftener på terrassen. Aftener hvor vi tænder op i grillen, men det er ikke nok at smide fisk eller kød på grillen – der skal noget tilbehør til. Så her har jeg samlet lidt forskellige, lækre salater og pandebrød.

I min søgen kiggede jeg tilbage på 2017, selv om det var en sommer, hvor vi alle længtes efter sol og varme – og anledning til at finde grillen frem. Faktisk kom vores grill slet ikke op fra kælderen sidste sommer, men et kig i mit bagkatalog vidner om, at vejret ikke hindrede mig i at lave tilbehør, der passer perfekt til et stykke fisk eller kød, der har været på grillen.

Kartoffelsalat med intens smag af sommer

Ingen grill uden kartoffelsalat. Denne her blev til med hjælp fra min kollega, der sørger for agurker og tomater fra egen avl til særligt udvalgte, og blandt hører jeg heldigvis en gang imellem, for der er nu en helt anden og meget mere intens smag i de hjemmeproducerede grøntsager. Agurkerne kom i denne kartoffelsalat med en intens smag af sommer.

Salat med hindbær – og meget smag af sommer

Sidste år savnede jeg vist sommeren ret meget. I hvert fald går udtryk som “smag af sommer” igen mange gange. Også i denne salat med hindbær og parmesan – og lidt sommer. Der er hele hindbær i salaten og mosede hindbær i dressingen, men det bliver absolut ikke for meget. Prøv den til et stykke fast, hvid fisk på grillen.

Salat med det bedste af juni

Hindbær i salater er lækkert, ligeledes jordbær, der ligesom asparges har højsæson lige nu i juni måned. Så lad os da endelig nyde det allerbedste af juni sammen med lidt mandler og spinat i denne salat.

Bløde og hurtige pandebrød

Til sidst et hurtigt alternativ til hvide pølsebrød, nemlig de her lynhurtige pandebrød, der smager hammergodt, når de tilberedes på grillen i stedet for panden. Så skal der bare lidt ketchup og sennep…

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*