Tomattærte med ny tærtedej: Tid til en sprød oplevelse

Tid for forandring. Tid til sprøde farver og knasende sprød fornemmelse ved første bid. Tid til mad, der kan gøre én helt glad bare ved synet – og glad i maven ved smagen. Derfor blev der eksperimenteret med en ny tærtedej til dagens tomattærte. Den skulle være sprød og grov på én gang. Det grove var let nok, for køkkenskuffen indeholdt både hvid hvedemel og grahamsmel. Det sprøde blev realiseret ved om ikke rigelige mængder smør, så dog nok smør.

Tærtefyld kan varieres i det uendelige, og på den måde er tærter bare helt genial aftensmad. Man kan bruge rester af grøntsager, rejer, tun, røget laks etc. Det er simpelthen en god måde at bruge rester på.

Man kan også lege med rækkefølgen. Helt traditionelt kommer man grøntsager nederst, derover hælder man æggemasse og øverst revet ost. Det gad jeg bare ikke. Så jeg skippede den revne ost, blandede i stedet skyr og æg og lod det udgøre bunden af fyldet. Ovenpå skyr-æggeblandingen kom der aspargesbroccoli, tomater og forårsløg. Endelig pyntede jeg tærten af med purløg efter end bagning og serverede den farverige tomattærte med salat.

Vil du helt undgå skyr-æggeblanding eller mælk/æggeblanding som fyld, så prøv i stedet denne her tærte, der er perfekt på brunchbordet.

Detaljer

Hvor mange?

Perfekt til 2 personer = form på 10 x 30 cm

Arbejdstid?

1/2 time

Hvile- og bagetid?

1/2 + 1/2 time

Hvor svært?

Helt standard

Ingredienser

  • Bund
  • 50 g grahamsmel

  • 50 g hvid hvedemel

  • 1/2 tsk fint salt

  • 70 g iskoldt smør

  • 1-2 spsk vand

  • Olivenolie til formen

  • Fyld
  • 10-12 stilke aspargesbroccoli

  • 5-8 cherrytomater, afhængig af størrelse

  • 2-3 forårsløg

  • 1 æg

  • 3 spsk skyr

  • Salt, peber

  • Pynt
  • Purløg

  • Servering
  • Serveres med en blandet salat efter eget valg

Sådan gør du

  • Bund
  • Start med dejen: bland de to slags mel samt salt i en skål. Tilsæt smør skåret i små stykker. Gnid smørret ind i melet, indtil du har noget, der mest minder om revet ost. Dejen samles med lidt vand. Pak dejen ind i husholdningsfolie og læg den i køleskabet i mindst en halv time.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rul dejen ud og læg den i en aflang form på 10 x 30 cm, som du lige har smurt med lidt olie. Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 200 grader varmluft i 10 minutter.
  • Fyld
  • Imens bunden bages, forberedes fyldet. Hæld varmt vand fra elkedel (eller Quooker siger den heldige indehaver) over aspargesbroccoli. Lad det trække et minuts tid. Skær cherrytomaterne i kvarte og snit forårsløgene. Bland æg og skyr og krydr det godt med salt og peber. Vær bare generøs…
  • Når bunden er forbagt, sættes ovnvarmen ned til 180 grader varmluft.
  • Fordel først æggeblandingen på den forbagte bund, derefter aspargesbroccoli, tomater og forårsløg. Bages nu i ca. 20 minutter. Pyntes med lidt friskklippet purløg ved servering – og serveres sammen med en salat.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*