Ok, jeg er måske lidt underlig, men jeg kan faktisk godt lide knoldselleri. Mange rynker ellers på næsen af den lidet kønne grøntsag, men befriet fra den kedelige skræl og råstegt på panden bliver den anderledes attraktiv. Her er resultatet en varm salat med knoldselleri og med selskab af pære, valnødder og en let dressing med sennepssmag. Øverst er der rugbrødscroutoner, der både giver smag, fylde og knas til oplevelsen.
Knoldselleri får en let nøddeagtig smag, når den bliver tilberedt. Derfor passer den også fint til såvel pærer som nødder, som der også er i denne salat. Det er forunderligt, hvor blød og lækker knoldsellerien bliver, når den ristes på panden – eller bages i ovnen. Derudover er den sund, ja, selvfølgelig tænker man næsten. Knoldselleri er rig på K-, B- og C-vitaminer.
Hvad passer sådan en varm salat med knoldselleri og pære til? Ja, min salat blev serveret som tilbehør til fisk, men den kan også sagtens stå alene som en let frokostret.
Andet med knoldselleri
Knoldselleri er sådan en grøntsag, som mange ikke er vilde med. Men knolden er virkelig lækker, når den bliver kogt sammen med kartofler og most sammen til en gang rodfrugtmos. Eller man kan prøve denne grønkålssalat med kefirdressing – og knoldselleri.
Detaljer
Tilbehør eller let frokost til 2 personer
30 minutter
30 minutter
Meget let
Ingredienser
1/2 knoldselleri
1-2 pærer
2 håndfulde valnødder
3-4 håndfulde rucola
2 skiver rugbrød, hvis det er små skiver – ellers 1 1/2
Olivenolie til stegning
- Dressing
1 tsk dijonsennep
1 tsk honning
1 spsk hvidvinseddike
3 spsk rapsolie eller lignende
Sådan gør du
- Start med at befri knoldsellerien for skrællen. Skær den i skiver af ca. 1 cm tykkelse og derefter i mundrette bidder, ca. 1 1/2 x 1 1/2 cm. Varm en pande op med lidt olivenolie og sauter knoldselleriternene ved jævn varme i ca. 15 minutter, de skal blive ristede udenpå og bløde indeni.
- På en anden pande kommer du lidt olivenolie og varmer den op. Rugbrødsskiverne smuldres i helt små stykker og ristes på panden i ca. 5 minutter. Giv rugbrødskrymmelet lidt salt til sidst og lad det afdryppe på et stykke køkkenrulle.
- Rør dressingen sammen, så den er klar. Skyl rucolasalaten og lægge den i et fad. Fjern kernehuset fra pæren og skær den i tilsvarende mindre stykker. Læg de sprødstegte selleritern og pæreternene ovenpå rucolaen. Bræk valnødderne i mindre stykker og top med dem sammen med rugbrødskrymmel på salaten. Dryp dressingen over.