Det er faktisk helt hyggeligt at lave en weekendmenu, for det vækker altid mange, gode minder om besøg af venner og familie gennem de sidste år. Men er der én ret, som jeg ikke kan klassificere til et enkelt besøg, så er det laks og spinat en papilotte. Eller på dansk bare laks og spinat pakket pænt ind og bagt. Den ret har været en af mine favoritter i mange år, langt flere år end jeg bryder mig om at tænke på, og selv om den i de seneste år har måttet vige pladsen til fordel for mange, nye retter, så er den stadig et oplagt bud på en hovedret til en weekendmenu, der samlet set består af salat, laks og is.
Den simple salat med æble og avocado blev oprindeligt serveret som tilbehør til – ja, stegt laks. Her i menuen vil jeg i stedet portionsanrette salaten og servere den som forret med et stykke flutes til.
Og endelig er der desserten, som skal serveres sammen med en kop kaffe. Is er altid godt, det er et mantra her i huset. Den skæggede er stor fan af hjemmelavet is, og der er næsten altid en eller flere bokse med is i fryseren. Jeg foretrækker nemlig at lave flere varianter ad gangen, så får jeg prøvet mere af.
Menuen med salat, laks og is kan let både skaleres og håndteres, når der er mange omkring spisebordet.
Laks og spinat en papillotte classique
Velbekomme og god weekend!