Nytårsdesserter 2023

Nytårsaften er lige om lidt. Og derfor er det også tid for at få nytårsmenuen på plads. Der kan være traditioner på hovedretten, men desserten er lidt mere fri. Derfor får du her nogle bud på nytårsdesserter 2023.

Den skæggede og jeg planlægger en nytårsaften i vores nye lejlighed, hvor vi har udsigt over byen og derfor også har en god placering for at se fyrværkeriet. Det glæder vi os til at se, så vi håber på klart vejr og ingen nedbør. Men inden vi når så langt på aftenen, skal der jo spises en god middag. Og ikke mindst en god dessert.

Men hvad er en god dessert? For mig er en god dessert først og fremmest kendetegnet ved to ting: Den ser godt ud, og den smager lige så godt, som den ser ud. En dessert skal være appetitlig at se på, for når man først er kommet igennem flere retter mad, så er appetitten ikke så stor. Derfor er det vigtigt for mig, at desserten ser lækker ud. Den må gerne være skalerbar, forstået på den måde, at man kan vælge meget eller lidt. Små eller store stykker. Og punkt to: den skal smage godt, og det betyder for mig, at man møder flere forskellige smagsindtryk. Gerne både noget sødt og syrligt. Og gerne noget sprødt og noget blødt i konsistensen. Der skal være en oplevelse i desserten.

Jeg har fundet tre bud på en nytårsdessert frem her – og så er der også et bud på et alternativ til kransekagen.

Nytårskage med passionsfrugt og hvid chokolade

Jeg lavede denne kage til min fødselsdag i efteråret, og det tager lidt tid, men man belønnes både med en flot og velsmagende kage. Kombinationen af den syrlige passionsfrugt og den søde chokolade er simpelthen skøn. Skal I være nogle stykker nytårsaften, er den et oplagt bud. Se opskriften her.

nytårskage med passionsfrugtmousse og hvid chokolade

Kræmmerhuse med is

Kan du huske kræmmerhuse med flødeskum og syltetøj? Her er flødeskum og syltetøj skiftet ud med en hjemmelavet is, og både isen og kræmmerhusene skal laves på forhånd. Så er det bare at anrette dem, når man får lyst til lidt sødt. Se opskriften her.

let og lækker nytårsdessert kræmmerhuse med is

Lagkage med appelsin og chokolade

Et sidste bud på desserten, der skal laves på forhånd, er denne lagkage med appelsin og chokolade. Saftig chokoladekage møder her lag af appelsinmousse og appelsincurd. Det er både sødt og frisk på én gang. Og resterne – hvis der bliver nogen – kan sagtens spises dagen derpå. Se opskriften her.

Små napoleonshatte

De små kransekagestykker smager jo godt, men hvorfor ikke lave mini napoleonshatte – de fungerer også godt dagene derefter. Du kan lave dem helt enkle, eller du kan sætte smag på fyldet. De er også gode, hvis man ikke lige er til den store dessert, men bare lidt sødt til kaffen (hvis man altså drikker kaffe på en nytårsaften). Og spiser du kransekagen, når du er hoppet ind i det nye år ved midnat, så lov mig, at du vælger boblerne dertil med omhu. En tør champagne vil opleves som syrlig eller nærmest sur, mens en demi-sec passer bedre til den søde kransekage eller napoleonshat. Se opskriften her.  

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! Klik her.

One Comment

  1. Ida Rosenkilde Hansen

    Mad til to, ældre

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*