spinatboller rist 2

Spinatboller – grønne snigninger

Man kan altid bruge en ny opskrift på boller. Om ikke andet så fordi man ikke lige har alle de ingredienser, der skal i tidens favoritboller. Således kom disse spinatboller til verden. Når det så er sagt, forsøger jeg i denne tid at snige grøntsager ind alle vegne. Jeg har blandt andet lavet broccolibrød – og i den mere normale ende af skalaen gulerodsboller.  

Mine grønne “snigninger” skyldes først og fremmest, at det er vanskeligt for mange at få spist grøntsager, og især få spist grøntsager nok. Risikoen er nok ikke så stor for vegetarer, men selv vegetarer kan forfalde til lette løsninger som brød og ost, når det skal gå stærkt. Og så kan man jo snige grøntsagerne ind via brødet. Nok ikke særlig effektivt i forhold til anbefalingen om 6 om dagen, men lidt har vel også ret. 

Bløde og saftige spinatboller – lige til picnicen, frokosten eller bare hygge     

Denne gang blev det til en portion bløde og saftige spinatboller. Sådan nogen, der passer perfekt til at blive smurt med en god hummus, avocadocreme eller lignende, og ovenpå lægge salat og ens yndlingspålæg. Pak den ind og tag den med til stranden – eller nyd den uden for i frokostpausen på arbejde. Under alle omstændigheder kan jeg kun opfordre til, at så mange måltider som muligt indtages udenfor. Der er noget helt særligt ved at spise udenfor i frisk luft, man bliver bare i godt humør af det. Vejret er i disse dage endda helt fantastisk skønt. Da vi kun ved, at sådan bliver det næppe ved, er det bare om at udnytte det og suge energien og alle D-vitaminerne ud af solens stråler. Selvfølgelig med omtanke, så solskoldninger undgås.  

Hvis du vil koldhæve og andre fif 

Har du god tid, kan du sagtens vælge at koldhæve bollerne. Så skal dejen bare bikses sammen og sættes i køleskab natten over. Bollerne er fryseegnede. De skal blot fryses ned straks efter bagning, når de er afkølede. Når du skal bruge dem, tøs de op og varmes i ovnen – gerne med damp, hvis du har mulighed for det, ellers bare almindelig varmluft.           

spinatboller closeup

Detaljer

Hvor mange?

6 stk

Arbejdstid?

30 minutter

Hæve- og bagetid?

2-3 timer + 15 minutter

Hvor let?

Ret enkle

Ingredienser

  • 10 g gær

  • 3 dl lunt vand

  • 1 spsk honning

  • 2-3 håndfulde frisk spinat

  • 2 tsk fint salt

  • 50 g havregryn

  • 100 g grahamsmel

  • 250 g hvedemel, gerne manitoba med god hæveevne

  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Hak spinaten. Rør gær ud i det lune vand. Tilsæt honning og spinat.
  • Rør havregryn og grahamsmel i sammen med salt. Tilsæt til sidst hvedemel. Dejen skal være blød.
  • Dryp olivenolie over dejen, dæk skålen til med husholdningsfilm og lad den hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet i 2-3 timer.
  • Når du er klar til at bage, tændes ovnen på 240 grader varmluft og gerne med damp, hvis muligt.
  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Brug to skeer – dejen er for blød til at forme bollerne i hænderne. Bag bollerne i ca. 15 minutter, indtil de lyder hule, når man banker dem under bunden. Afkøles på en bagerist.

Prøver du en af mine opskrifter, så snup et billede og læg det på Instagram – med hashtagget #sundtforto. Jeg vil med glæde følge med 😉 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet med aktuelle opskrifter og forslag til menuer! 

Sundt for to deler ikke dine oplysninger med 3. part. Læs også privatlivspolitikken

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*