fattoush salat

Skal du fejre den internationale vegetardag?

Selvfølgelig er der en international vegetardag – det er så i dag den 1. oktober. Og den kan passende bruges til at give ikke-vegetarer et indblik i, hvad vegetarretter egentlig er.

Som masser af underlige mærkedage stammer den fra USA og så dagens lys i 1977. I 70’erne ville vegetarer sikkert have levet af svampepostejer og bønner – brunt og kedeligt. Sådan er det heldigvis ikke længere. At være vegetar kan i dag være meget farverigt, med masser af smag og ikke mindst virkelig sundt. Kedeligt behøver det i hvert fald på ingen måde at være.  

Når jeg siger, at jeg lever overvejende vegetarisk, møder jeg to fordomme: 

  • “Er det ikke svært at få protein nok?” og
  • “Er det ikke svært at blive mæt?” 

Det bliver to gange nej herfra. Protein findes i meget andet end kød, fx i de føromtalte bønner, men også i mælkeprodukter og æg. Som vegetar er man kun sulten, hvis man lever af icebergsalat, men hvorfor skulle man det? Der er jo masser af gode retter at vælge imellem, som også sikrer en god mæthed. Jeg har valgt tre forskellige ud her, som nok skulle kunne tiltale en kødspiser på en efterårsaften. Har du mod på flere vegetaropskrifter, så tjek menupunktet Grønt.

Efterårets pizza med kantareller 

Kantareller, grønkål og gedeost – det er hovedingredienserne i denne pizza. Og der er garanti for, at du bliver mæt. Bemærk også, at jeg har brugt skyr, der er meget proteinholdig som grundlag for fyldet. Tjek opskriften her

pizza med kantareller til den internationale vegetardag

Rygende varm jordskokkesuppe 

Med oktober måneds komme er efteråret for alvor sat ind – blæst, regn og kølige dage bliver hverdag nu. Derfor er suppesæsonen også officielt skudt i gang herhjemme, og det kunne være denne rygende varme jordskokkesuppe med ristede jordskokker eller knasende sprøde æbler, der kommer på bordet. Prøv den

jordskokkesuppe der kan overbevise ikke-vegetaren

Farverig fattoush og falafler 

Fra det arabiske køkken har jeg valgt den meget farverig salat fattoush. Det er en frisk, lidt stærk salat med mynte, persille og chili. Den lægger en god grund uden at være tung, perfekt til fx falafler. Opskriften på fattoush finder du her

blå kartoffelpizza

JA TAK! Jeg vil også bage perfekte pizzaer

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ PIXIBOGEN DE 4 VIGTIGSTE RÅD TIL
DEN PERFEKTE PIZZA

Jeg spammer ikke! Læs min privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*