Spicy menu til vegetaren

“Hjælp, der kommer en vegetar til middag!” For de fleste, der tager udgangspunkt i kødet, når middagen skal planlægges, kan det virke næsten angstprovokerende at få en vegetar til middag. Lad mig sige det med det samme: vegetarer er også mennesker, og de bliver lige så udfordrede, når de får kødspisere til middag. Det kan godt virke lidt afvæbnende at tænke sådan, og så er det jo bare en middag formentlig med mennesker, man kan lide og omvendt, der er altså basis for forståelse.

Det er nu ikke det store problem med vegetaren, for vi spiser bare lidt mere tilbehør, og så er det løst. Alternativt er der masser af muligheder for at sætte en velsmagende menu sammen, hvor ingen kommer til at savne kødet. Beviset følger her.

Spicy menu til vegetaren

Jeg har nemlig valgt en menu, hvor nøgleordet er, at det skal være en spicy menu til vegetaren. Ikke spicy som i “brændende mund”, men spicy som i “krydret oplevelse”. Det giver varmen og sætter gang i smagsindtrykkene. Samtidig har jeg også stort set valgt røde og orange farver, i hvert fald hvis man vælger røde æbler til desserten.

Menuen består af en spicy gulerodssuppe som forret, herefter græskartærte med appelsinsalat. Til begge dele kan der fint serveres et foccaciabrød fyldt med feta, cherrytomater og krydderurter. Og desserten er en æbletrifli med styrke.

Den spicy gulerodssuppe er faktisk ikke bare vegetarisk, men også vegansk. Den er superenkel og hurtig at lave. Find opskriften her.

Hovedretten består af en græskartærte med appelsinsalat. Jeg synes nemlig, at der godt må være lidt syre som modspil til det lidt fade græskar. Find opskriften på tærten her.

Appelsinsalaten kunne minde om jul, men ikke i denne udgave, hvor der er oliven og pinjekerner i. Så er vi mere i det marokkanske køkken efter min mening. Opskriften på salaten er her.

Og så er der foccaciabrødet til både forret og hovedret. Ikke tosset – tjek opskriften her.

Desserten er en spicy æbletrifli – tjek den her. Det er en af mine allerførste opskrifter, og jeg kan se, at jeg også dengang var ret begejstret for at twiste velkendte opskrifter en anelse.

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*