ideer til påske 2021

Idéer til påskefrokost 2021

Sidste år var første år med en påskefrokost i coronaens tegn. Dengang var der endnu ikke gået hverdag i coronaen. Det er der nu med alt, hvad det medfører af hjemmearbejde, en bil der stort set ikke bliver rørt, og tøj der hænger i skabet klar til de ganske få fysiske møder. Når påskefrokosten således igen kun er for to personer, kan det godt blive lidt meget hverdag. Men helt ærligt, jeg har brug for at markere, at det ikke er hverdag. Så jeg vil holde en rigtig påskefrokost med lidt anderledes på tallerkenerne – og pæn påklædning, for det betyder altså også rigtig meget for stemningen, at man ikke bare sidder i det vanlige “hjemmearbejdstøj”. Derfor har jeg samlet et par idéer til påskefrokost 2021. Og det kan være en påskefrokost for to, men opskrifterne kan nemt opskaleres til mange flere.

Æg i cocotte

Den allerførste ret, jeg tænker på, når det gælder idéer til påskefrokost 2021, er også en af mine favoritter. Det skyldes ikke mindst, at den kan serveres lige fint til frokost som til morgenmad. Æg i cocotte er helt enkel at lave og en lidt mere festlig måde at få æg på, også uden at man skal gå amok i dyre råvarer.

æg i cocotte

Luksus med stenbiderrogn

Jeg vil blandt andet lave denne her luksus avocadomad med stenbiderrogn. Stenbiderrognen er fortsat mega dyr, har jeg hørt, men heldigvis har min private leverandør, min “stenbiderrogns-pusher”, været forbi os. Men er man ikke så heldig, så vælg nogle gode rejer i stedet for.

avocadomad med stenbiderrogn

Tunmousse

For en del år siden introducerede jeg tunsalat eller tunmousse her i huset. Det er ikke en tunmousse a la 1980’erne, men derimod en helt enkel sag, hvor tunen får lov at smage igennem.

tunsalat - idéer til påskefrokost

Påskedessert med citron

Citroner hører for mig påsketiden til. Jeg har en svaghed for de sure frugter. Ikke mindst fordi de kan bruges i både det salte og det søde køkken. Her har jeg lavet en genial citrontærte, der kan opskaleres med marengs på toppen, eller serveres som den er. Den smager nemlig altid skønt, og så kan den laves i miniudgave (eller man kan gemme til de næste dage).

citrontærte

Påskesødt

Påskesødt er selvfølgelig chokoladeæg, men vi kan også blive i citronernes verden. Her har jeg kombineret citronen med birkes og bagt sprøde citronsmåkager. De smager dejligt frisk – helt fint til en kop kaffe som afslutning på en god frokost. Og de danner også afslutningen på mine idéer til påskefrokost 2021.

sprøde citronsmåkager

Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*